Arenys de Mar comença a redactar el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

L'ajuntament s'ha compromès a reduir, abans del 2020, les seves emissions en un 20% en relació a les del 2005
Font: Aj. Arenys de Mar
16/02/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Arenys de Mar és un dels més de 1.200 municipis europeus que s'han adherit al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic, mitjançant l'acord del Ple de l'ajuntament de 27 de febrer de 2009. Com la resta de ciutats i pobles, l'ajuntament s'ha compromès a reduir, abans del 2020, les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 20%, com a mínim, en relació a les emissions de l'any 2005. Al mateix temps, ha adoptat el compromís de potenciar l'ús de fonts energètiques renovables i no contaminants per tal que, abans també del 2020, la seva contribució representi el 20% de l'energia total consumida al municipi.

És per aquest motiu que des de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l'ajuntament, s'ha impulsat la redacció del que es coneix com a Pla Local d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Un Pla mitjançant el qual s'està avaluant quins són els usos i els consums energètics principals a Arenys de Mar, especialment en tot allò que fa referència als consums públics (enllumenat, dependències i equipaments municipals, vehicles municipals, etc.), i que plantejarà, a partir d'aquesta diagnosi, les mesures adients per reduir aquests consums, millorar l'eficiència energètica i potenciar l'ús de fonts energètiques renovables.

Crida a la participació
Considerant que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió que necessita la implicació i la participació de tothom, la Regidoria de Medi Ambient ha demanat la col·laboració de totes les famílies arenyenques per tal de conèixer, a grans trets, quins són els hàbits energètics en el dia a dia i quines propostes plantejaríeu per assolir les fites del Pacte d'Alcaldes. Per això, ha convidat tots els ciutadans i ciutadanes a emplenar aquesta enquesta, que també es pot trobar en format paper a les bústies municipals ubicades en els diferents equipaments del municipi.

--
Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Article

Segons les últimes xifres oficials, des del 2005 Vilassar de Dalt ha reduït un 25.7% les emissions de CO2 i el compromís actual és arribar al 30%, l'any 2020. Aquestes dades es fan públiques coincidint amb la celebració de la Setmana del clima i la 3a vaga pel clima, a la qual tots els grups polítics municipals van donar suport ahir sumant-se a una moció de suport a la jornada convocada pel moviment Fridays for future.

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Butlletí