Arenys de Mar comença a redactar el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

L'ajuntament s'ha compromès a reduir, abans del 2020, les seves emissions en un 20% en relació a les del 2005
Font: Aj. Arenys de Mar
16/02/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Arenys de Mar és un dels més de 1.200 municipis europeus que s'han adherit al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic, mitjançant l'acord del Ple de l'ajuntament de 27 de febrer de 2009. Com la resta de ciutats i pobles, l'ajuntament s'ha compromès a reduir, abans del 2020, les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 20%, com a mínim, en relació a les emissions de l'any 2005. Al mateix temps, ha adoptat el compromís de potenciar l'ús de fonts energètiques renovables i no contaminants per tal que, abans també del 2020, la seva contribució representi el 20% de l'energia total consumida al municipi.

És per aquest motiu que des de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l'ajuntament, s'ha impulsat la redacció del que es coneix com a Pla Local d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Un Pla mitjançant el qual s'està avaluant quins són els usos i els consums energètics principals a Arenys de Mar, especialment en tot allò que fa referència als consums públics (enllumenat, dependències i equipaments municipals, vehicles municipals, etc.), i que plantejarà, a partir d'aquesta diagnosi, les mesures adients per reduir aquests consums, millorar l'eficiència energètica i potenciar l'ús de fonts energètiques renovables.

Crida a la participació
Considerant que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió que necessita la implicació i la participació de tothom, la Regidoria de Medi Ambient ha demanat la col·laboració de totes les famílies arenyenques per tal de conèixer, a grans trets, quins són els hàbits energètics en el dia a dia i quines propostes plantejaríeu per assolir les fites del Pacte d'Alcaldes. Per això, ha convidat tots els ciutadans i ciutadanes a emplenar aquesta enquesta, que també es pot trobar en format paper a les bústies municipals ubicades en els diferents equipaments del municipi.

--
Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Article

Segons les últimes xifres oficials, des del 2005 Vilassar de Dalt ha reduït un 25.7% les emissions de CO2 i el compromís actual és arribar al 30%, l'any 2020. Aquestes dades es fan públiques coincidint amb la celebració de la Setmana del clima i la 3a vaga pel clima, a la qual tots els grups polítics municipals van donar suport ahir sumant-se a una moció de suport a la jornada convocada pel moviment Fridays for future.

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar fa una campanya per reduir l'ús de plàstic en el consum alimentari.

Notícia

És una tortuga babaua que va ser rescatada del mar enganxada en unes xarxes i que avui ha estat alliberada després de recuperar-se al CRAM. La tortuga Niki, així l'han batejada els seus cuidadors, torna al Mediterrani acompanyada de 5 tortugues més que també han passat un llarg procés de recuperació. 

Butlletí