Arenys de Mar aprova una ordenança per regular la recollida selectiva

02/09/2016 - 14:39

Arenys de Mar ja disposa d'una normativa que reguli la gestió dels residus municipals després que el Ple aprovés l'Ordenança que estableix els drets i deures tant de l'Ajuntament com de la ciutadania i de les empreses en relació al servei de recollida de la brossa.

Es tracta d'un document que vol premiar el bon ús del servei i sancionar, alhora, la desídia sistemàtica que es pugui exercir. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, va explicar que la majoria dels veïns fa bé la recollida selectiva i que se'ls felicita per això, però que també cal evitar comportaments incívics recurrents d'una petita part de la població que representen uns costos tant ambientals com econòmics per a tota la vila, així com una falta de respecte envers a la majoria de veïns que ho fan correctament. Martín també va agrair les aportacions que han realitzat tots els grups municipals a l'Ordenança, cosa que posa de manifest el consens per a la millora de la recollida selectiva a Arenys.

Arenys, sota el lema Arenys Aporta disposa a bona part del nucli antic i altres zones de la vila de la recollida selectiva porta a porta, sistema que facilita la separació a casa i que aconsegueix alts graus de reciclatge. La resta del municipi disposa de contenidors, incloent també la recollida selectiva de la fracció orgànica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Per celebrar aquesta commemoració, l'Ajuntament ha organitzat diverses activitats al llarg dels pròxims dies.

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Butlletí