Arbúcies amplia l'abast de la biomassa a les instal·lacions municipals

Font: Ajuntament d'Arbúcies
02/04/2013 - 00:00

L'Ajuntament d'Arbúcies està fent les obres per substituir l'actual sistema de calefacció de gasoil que abasteix l'equipament municipal del Camp de futbol per connectar-lo a la caldera de biomassa que existeix al poliesportiu de Can Pons. Aquests dos equipaments estan separats per tres-cents metres i, es dóna el fet, que mentre el nou pavelló funciona amb energies renovables, la calefacció i les dutxes dels vestidors del camp encara anaven amb energies fòssils.

El principal objectiu és estalviar costos aprofitant, com a combustible energètic, una matèria primera com és la fusta residual dels boscos d'aquest municipi. L'ajuntament es gasta cada any més de quatre mil euros en gasoil i s'estima que amb l'ús de la biomassa forestal -unes onze tones d'estella a l'any amb un cost de 900 euros-, l'estalvi serà superior als 3.000 euros cada any. La inversió puja a 34.000 euros i s'ha pogut tirar endavant gràcies a la subvenció de 16.900 euros del Fons de Cooperació Econòmica i una altre de 9.000 euros del departament de Medi Ambient de la Diputació de Girona. L'ajuntament d'Arbúcies hi participa amb 9.000 euros més.

"Amb aquestes xifres la instal·lació s'amortitza en només tres anys, al mateix temps que evitem 300 quilos d'emissions de CO2 per cada litre de gasoil que deixem de cremar i a més a més donem feina a gent del poble", afirma el regidor de Medi Ambient, Daniel Saborit. Aquesta nova instal·lació forma part de les accions previstes per aquest municipi en el Pla d'Acció per les Energies Sostenibles (PAES).

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Ple ordinari de gener va aprovar el canvi de forma de gestió del servei, que continua sent municipal, però gestionat per una empresa concessionària

Notícia

La xarxa de distribució d’aigua de Caldes té un nivell alt d’eficiència gràcies a les obres de millora i adaptació de les infraestructures que s’han fet en els últims anys i se segueixen fent, que permeten reduir les fuites i millorar la planificació i gestió de l’aigua.

Article

En un context de sequera severa, aquest any 2023 Lloret de Mar ha intensificat l’ús d’aigua regenerada per a usos públics com la neteja de clavegueram, el rec de zones enjardinades, la neteja de via pública, o l’abastiment de camions de bombers i protecció forestal, assolint un estalvi del 23% d’aigua potable per aquests usos amb la utilització de més de 3 milions de litres d’aigua regenerada en 1 any

Butlletí