Arbúcies amplia l'abast de la biomassa a les instal·lacions municipals

Font: Ajuntament d'Arbúcies
02/04/2013 - 00:00

L'Ajuntament d'Arbúcies està fent les obres per substituir l'actual sistema de calefacció de gasoil que abasteix l'equipament municipal del Camp de futbol per connectar-lo a la caldera de biomassa que existeix al poliesportiu de Can Pons. Aquests dos equipaments estan separats per tres-cents metres i, es dóna el fet, que mentre el nou pavelló funciona amb energies renovables, la calefacció i les dutxes dels vestidors del camp encara anaven amb energies fòssils.

El principal objectiu és estalviar costos aprofitant, com a combustible energètic, una matèria primera com és la fusta residual dels boscos d'aquest municipi. L'ajuntament es gasta cada any més de quatre mil euros en gasoil i s'estima que amb l'ús de la biomassa forestal -unes onze tones d'estella a l'any amb un cost de 900 euros-, l'estalvi serà superior als 3.000 euros cada any. La inversió puja a 34.000 euros i s'ha pogut tirar endavant gràcies a la subvenció de 16.900 euros del Fons de Cooperació Econòmica i una altre de 9.000 euros del departament de Medi Ambient de la Diputació de Girona. L'ajuntament d'Arbúcies hi participa amb 9.000 euros més.

"Amb aquestes xifres la instal·lació s'amortitza en només tres anys, al mateix temps que evitem 300 quilos d'emissions de CO2 per cada litre de gasoil que deixem de cremar i a més a més donem feina a gent del poble", afirma el regidor de Medi Ambient, Daniel Saborit. Aquesta nova instal·lació forma part de les accions previstes per aquest municipi en el Pla d'Acció per les Energies Sostenibles (PAES).

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Notícia

La població de Caldes de Malavella implanta el nou sistema de recollida porta a porta el proper dilluns 15 de març. Per aquest motiu, durant quatre setmaness’organitzaran diferents punts de repartiment de contenidors en cadascun dels nuclis de població.

Article

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, acaba de publicar el llibre Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal, en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local.

Butlletí