Aquest diumenge 'Pedala 2015', la 9a edició de la pedalada contra el canvi climàtic de Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
23/09/2015
La bicicletada familiar serà el proper diumenge dia 27 de setembre a les 10 del matí i s'emmarca en les activitats programades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es celebrarà de l'11 al 18 d'octubre

Com a acte lúdic i reivindicatiu, dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 el servei de Medi Ambient i la XARXAMPA de l'Ajuntament de Manlleu organitzen la 9a edició de la pedalada contra el canvi climàtic. Enguany, la pedalada pren el lema "Tria, canvia, combina".

Com en les edicions anteriors, la bicicletada s'ha pensat com una activitat familiar gratuïta i apta per a tots els públics. La sortida es farà a les 10h davant del Museu del Ter i el recorregut serà de 5 km, al llarg del passeig del Ter i fins a arribar a la Platja del Dolcet. Allà es farà una breu parada on s'entregarà la matrícula i un obsequi a tothom qui participi, proporcionats per la Generalitat de Catalunya. A continuació, es retornarà a la plaça Fra Bernardí on es finalitzarà la bicicletada i es servirà un entrepà.

Les inscripcions són gratuïtes i es faran mitja hora abans d'iniciar la bicicletada.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
De l'11 al 18 d'octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema europeu 'Tria. Canvia. Combina.', la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure's en bicicleta per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Per a més informació de la bicicletada, adreceu-vos al Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament mediambient@manlleu.cat 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. L'Oficina té com a objectius, entre d'altres, incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general, disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat i millorar l'eficiència energètica de les llars.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí