Aquest diumenge 'Pedala 2015', la 9a edició de la pedalada contra el canvi climàtic de Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
23/09/2015
La bicicletada familiar serà el proper diumenge dia 27 de setembre a les 10 del matí i s'emmarca en les activitats programades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es celebrarà de l'11 al 18 d'octubre

Com a acte lúdic i reivindicatiu, dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 el servei de Medi Ambient i la XARXAMPA de l'Ajuntament de Manlleu organitzen la 9a edició de la pedalada contra el canvi climàtic. Enguany, la pedalada pren el lema "Tria, canvia, combina".

Com en les edicions anteriors, la bicicletada s'ha pensat com una activitat familiar gratuïta i apta per a tots els públics. La sortida es farà a les 10h davant del Museu del Ter i el recorregut serà de 5 km, al llarg del passeig del Ter i fins a arribar a la Platja del Dolcet. Allà es farà una breu parada on s'entregarà la matrícula i un obsequi a tothom qui participi, proporcionats per la Generalitat de Catalunya. A continuació, es retornarà a la plaça Fra Bernardí on es finalitzarà la bicicletada i es servirà un entrepà.

Les inscripcions són gratuïtes i es faran mitja hora abans d'iniciar la bicicletada.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
De l'11 al 18 d'octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema europeu 'Tria. Canvia. Combina.', la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure's en bicicleta per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Per a més informació de la bicicletada, adreceu-vos al Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament mediambient@manlleu.cat 

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí