Aprovat el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES) de Sant Cugat

Amb més de 74.000 habitants, aquest municipi va emetre l'any 2005 prop de 590.000 tones de CO2 equivalent a l'atmosfera
Font: Aj. Sant Cugat
07/10/2009 - 00:00

La Junta de Govern Local de Sant Cugat del Vallès acaba d'aprovar el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES), un document elaborat fruit de l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes/esses el setembre de 2008 i que conté un total de 38 accions amb l'objectiu de reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle del municipi, augmentar la seva eficiència energètica i fomentar l'ús d'energies renovables.

Amb més de 74.000 habitants, aquest municipi va emetre l'any 2005 prop de 590.000 tones de CO2 equivalent a l'atmosfera, de les quals més de 450.000 tones estan dins de l'àmbit del PAES ara aprovat, segons dades facilitades pel consistori.

Pel que fa a les accions establertes pel PAES, en destaquen aquelles dirigides a augmentar les pràctiques d'estalvi energètic dels edificis i equipaments públics en climatització i enllumenat, definint un "responsable energètic" per a cada equipament; utilitzar tecnología LED pels semàfors i senyalitzacions del municipi; realitzar accions per augmentar les bones pràctiques d'ús d'aigua a nivell domèstic, així com impulsar-ne sistemes d'estalvi; canviar la flota d'autobusos urbans per models més sostenibles; o realitzar programes d'educació, formació i conscienciació als ciutadans en temes de canvi climàtic, entre d'altres. Amb el conjunt de mesures establert pel PAES, l'ajuntament es compromet a reduir en més de 88.000 tones anuals les seves emissions de CO2 equivalent a l'atmosfera.

D'altra banda, Sant Cugat ja va aprovar el juliol d'enguany la seva Estratègia Local contra el Canvi Climàtic, un document amb 48 mesures agrupades en 7 línies d'actuació que proposa "accions serioses, realistes, aplicables i amb impacte que pretenen contribuir a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle al municipi", segons el consistori. 

Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

--
Notícia relacionada: Sant Cugat aprova la seva Estratègia Local sobre el Canvi Climàtic

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí