Aprovat el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES) de Sant Cugat

Amb més de 74.000 habitants, aquest municipi va emetre l'any 2005 prop de 590.000 tones de CO2 equivalent a l'atmosfera
Font: Aj. Sant Cugat
07/10/2009 - 00:00

La Junta de Govern Local de Sant Cugat del Vallès acaba d'aprovar el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES), un document elaborat fruit de l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes/esses el setembre de 2008 i que conté un total de 38 accions amb l'objectiu de reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle del municipi, augmentar la seva eficiència energètica i fomentar l'ús d'energies renovables.

Amb més de 74.000 habitants, aquest municipi va emetre l'any 2005 prop de 590.000 tones de CO2 equivalent a l'atmosfera, de les quals més de 450.000 tones estan dins de l'àmbit del PAES ara aprovat, segons dades facilitades pel consistori.

Pel que fa a les accions establertes pel PAES, en destaquen aquelles dirigides a augmentar les pràctiques d'estalvi energètic dels edificis i equipaments públics en climatització i enllumenat, definint un "responsable energètic" per a cada equipament; utilitzar tecnología LED pels semàfors i senyalitzacions del municipi; realitzar accions per augmentar les bones pràctiques d'ús d'aigua a nivell domèstic, així com impulsar-ne sistemes d'estalvi; canviar la flota d'autobusos urbans per models més sostenibles; o realitzar programes d'educació, formació i conscienciació als ciutadans en temes de canvi climàtic, entre d'altres. Amb el conjunt de mesures establert pel PAES, l'ajuntament es compromet a reduir en més de 88.000 tones anuals les seves emissions de CO2 equivalent a l'atmosfera.

D'altra banda, Sant Cugat ja va aprovar el juliol d'enguany la seva Estratègia Local contra el Canvi Climàtic, un document amb 48 mesures agrupades en 7 línies d'actuació que proposa "accions serioses, realistes, aplicables i amb impacte que pretenen contribuir a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle al municipi", segons el consistori. 

Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

--
Notícia relacionada: Sant Cugat aprova la seva Estratègia Local sobre el Canvi Climàtic

Relacionats

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Article

L'escola Pins del Vallès de Sant Cugat del Vallès és pionera en l'ús d'energia geotèrmica. Amb l'aplicació d'instal·lacions geotèrmiques, l'Ajuntament ha reduït en un 40% el consum d'energies fòssils en el centre i en preveu arribar al 60%

Butlletí