Aparcaments d’intercanvi per fomentar el transport públic, a Cervelló

Font: Ajuntament de Cervelló

27/02/2020 - 11:11

Cervelló posarà en marxa el pròxim 26 de febrer dos aparcaments d'intercanvi metropolitans basats en el concepte de Park & Ride (P+R) situats a prop de punts d'intercanvi de transport públic.

Aquests aparcaments permeten l'estacionament de vehicles en zones identificades com a P+R que estan a prop de parades d’autobús, gràcies al conveni signat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és disposar d’un nombre reservat de places vinculades a l’ús del transport públic per fomentar així la intermodalitat i reduir l’ús del vehicle privat.  Concretament s’habilitaran a l’entrada de Can Guitart Vell, amb unes 25 places, i a Granja Garcia, amb 13 places, amb senyalització horitzontal a terra amb les places marcades i vertical en el recinte.

Aquest servei ja funciona en altres municipis de la comarca. El procediment de registre i ús del servei es fa a través de l'App gratuïta AMB P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans que serveix per a tots els P+R i permet conèixer en temps real el nivell d'ocupació de cada zona. Per utilitzar l’aparcament, els usuaris han de descarregar i configurar l'APP i iniciar sessió amb les seves credencials d'usuari (dades personals i del vehicle). Un cop aparcat el vehicle, és imprescindible iniciar el servei amb l'aplicació abans d’agafar el transport públic desitjat.

L'horari del servei és de dilluns a divendres de 5 a 23 hores. Fora d'aquest horari, els vehicles podran aparcar lliurement en la zona. A la tornada del viatge en transport públic, cal finalitzar el servei de P+R a través de l’App i en el cas d’altres municipis que tenen màquines comprovadores, cal validar el bitllet de transport utilitzat. A Cervelló no es disposarà de màquines i el control dels vehicles aparcats i autoritzats el farà la policia local. El temps d'estacionament màxim és de 24 hores des de l'inici de cada servei. Per donar a conèixer el servei s’han editat fulletons informatius i s’explicarà personalment als usuaris d’aquestes zones d’aparcament a través d’informadors els dies previs a la seva posada en marxa.

Més informació al web de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat presenten el projecte dels dos futurs aparcaments d’intercanvi del municipi. Les properes setmanes es posaran en marxa dos nous park&ride metropolitans; així,s’amplia el servei AMB P+R, que ofereix 423 places en sis municipis metropolitans

Entrevista

Què passaria si planificàrem les nostres ciutats pensant en la salut, en la seguretat dels nens i ancians, en l’autonomia i el contacte amb la natura? És el que somia, i pel que treballa Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d’ISGlobal. Sostenible va parlar amb ella arrel del 1er Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Butlletí