Andorra declara l’estat d’emergència ecològica

Font: El Periòdic.ad

24/01/2020 - 17:01

Compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% al 2030

La proposta d’acord de reconeixement de la crisi climàtica i declaració de l’estat d’emergència ecològica va rebre el 23 de gener el suport unànime de tota la Cambra després d’una transacció entre els grups que donen suport a la majoria i el PS. Aquesta declaració recull el compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% abans del 2030, la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua, la dotació d’una partida pressupostària per a l’exercici del 2021 al Fons Verd, l’auditoria ambiental als diferents sectors ecòmics del país o la restricció de la construcció d’edificis vora el riu. A més, l’hemicle també va emplaçar-se a debatre en un futur l’eliminació de l’amiant als edificis del país. «Andorra fa un pas de gegant i es presenta davant del món com un dels primers països del món en declarar estat d’emergència ecològica», va cloure el conseller de DA, Carles Enseñat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El manifest demana que després de la pandèmia de la COVID-19 es freni el "col·lapse global" ambiental, es redefineixin els nostres valors i es passi a l'acció per "dignitat, supervivència i coherència"

Notícia
Xesco Gomar serà el nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Aquest 15 de setembre i via telemàtica s’ha celebrat la 20a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, en la qual s'ha aprovat el Pla Estratègic 2020-2023 que posa al centre l'Agenda2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Joan Herrera ha estat l'encarregat de fer una ponència central en la que ha insistit en la la necessitat d’incorporar la previsió i treballar perquè la recuperació social i sanitària no aparqui l’agenda ambiental.

Butlletí