Andorra declara l’estat d’emergència ecològica

Font: El Periòdic.ad

24/01/2020 - 17:01

Compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% al 2030

La proposta d’acord de reconeixement de la crisi climàtica i declaració de l’estat d’emergència ecològica va rebre el 23 de gener el suport unànime de tota la Cambra després d’una transacció entre els grups que donen suport a la majoria i el PS. Aquesta declaració recull el compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% abans del 2030, la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua, la dotació d’una partida pressupostària per a l’exercici del 2021 al Fons Verd, l’auditoria ambiental als diferents sectors ecòmics del país o la restricció de la construcció d’edificis vora el riu. A més, l’hemicle també va emplaçar-se a debatre en un futur l’eliminació de l’amiant als edificis del país. «Andorra fa un pas de gegant i es presenta davant del món com un dels primers països del món en declarar estat d’emergència ecològica», va cloure el conseller de DA, Carles Enseñat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista

Entrevistem Joan Vila a la seva empresa a Besalú, LC Paper. Triem per al plànol una antiga màquina de paper que ell mateix va dissenyar i crear prenent com a base una màquina de segona mà. Reciclar, aprofitar, renàixer de les crisis que ens diu “ha pogut viure” i l’han convertit en la persona que és, un empresari que parla d’aturar el ritme frenètic i ineficient d’un sistema econòmic obsolet i tornar a la felicitat d’allò frugal. Al seu llibre explica la seva experiència al capdavant d'una empresa referent i vol ajudar a construir un full de ruta per al nou paradigma.

Opinió

Podem topar amb les lògiques ecofeixistes que molts veuen com una derivada última del neoliberalisme en temps de canvi climàtic. En aquest escenari es justificarien estats d’excepció per protegir la nació i garantir-li els recursos necessaris a costa de polítiques excloents o directament racistes i d’increment de les desigualtats; o amb elits que controlarien economies intervingudes per estats que tanquen files i fronteres per protegir els recursos naturals que garanteixen el seu benestar.

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Butlletí