Andorra declara l’estat d’emergència ecològica

Font: El Periòdic.ad

24/01/2020 - 17:01

Compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% al 2030

La proposta d’acord de reconeixement de la crisi climàtica i declaració de l’estat d’emergència ecològica va rebre el 23 de gener el suport unànime de tota la Cambra després d’una transacció entre els grups que donen suport a la majoria i el PS. Aquesta declaració recull el compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% abans del 2030, la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua, la dotació d’una partida pressupostària per a l’exercici del 2021 al Fons Verd, l’auditoria ambiental als diferents sectors ecòmics del país o la restricció de la construcció d’edificis vora el riu. A més, l’hemicle també va emplaçar-se a debatre en un futur l’eliminació de l’amiant als edificis del país. «Andorra fa un pas de gegant i es presenta davant del món com un dels primers països del món en declarar estat d’emergència ecològica», va cloure el conseller de DA, Carles Enseñat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El manifest demana que després de la pandèmia de la COVID-19 es freni el "col·lapse global" ambiental, es redefineixin els nostres valors i es passi a l'acció per "dignitat, supervivència i coherència"

Article

“Impactar la societat respectant la natura”. Aquest és el propòsit que l’artista francès Saype vol fer arribar arreu del món amb el projecte Beyond Walls (Més enllà dels murs). De moment, almenys a Andorra, segon país on ha pintat les seves grandioses mans entrellaçades, a la campa de L’Andart, i a París, on va començar aquesta aventura d’arribar a confegir una llarga cadena humana de solidaritat en homenatge, diu, a la tasca de les ONG que treballen al Mediterrani rescatant persones refugiades. 

Entrevista

Yayo Herrero és una de les líders de la transició ecològica o, podríem dir, sistèmica. Les seues conferències apleguen multituds desitjoses d’escoltar una veu lúcida i ferma, que transmet de forma serena la urgència d'avançar en l'alternativa al sistema capitalista. Yayo dibuixa aquest nou model a través d'una mirada feminista i ecològica que ens permeti noves formes de relació entre nosaltres i amb el planeta, recordant que som eco i interdepedents. Amb ella analitzem què és l’ecofeminisme, un moviment que sens dubte lidera a la península i quins són els camins que podem transitar per viure amb harmonia amb els nostres cossos i la Terra que ens acull.

Butlletí