Andorra aposta per un model energètic més eficient i sostenible

16/06/2016 - 08:41

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat la Jornada sobre eficiència energètica; una jornada que s’emmarca en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible durant la qual administracions publiques i empreses privades organitzem activitats per tal de sensibilitzar al públic en general sobre les energies renovables i l'eficiència energètica.

Aquesta Jornada d'Eficiència Energètica pretén consolidar, juntament amb les empreses dels diferents sectors implicats, el camí de la transició cap a una energia més segura, més neta i més eficient. En la seva intervenció Calvó ha reiterat l’aposta ferma del Govern en un nou model energètic més eficient i més sostenible basat en l'eficiència energètica i l'aprofitament dels recursos naturals. En aquest sentit, la ministra ha recordat la creació de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, ara fa poc més d'un any, des d’on s'han impulsat una sèrie de reformes i de projectes que estan canviant la fisonomia del nostre sistema energètic.

Sílvia Calvó ha destacat la modificació del reglament de la construcció per introduir criteris ambientals i d'eficiència en els edificis nous i facilitar les reformes pels existents. També ha ressaltat que des del Govern s’ha donat un nou impuls al programa Renova, agilitzant el procediment administratiu, i el treball fet amb els comuns perquè s’impliquin també en el programa aportant bonificacions complementàries. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també ha recordat la feina que s’està fent a les escoles amb la creació conjuntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el programa 3E, que pretén educar als alumnes a través de les actuacions d'eficiència energètica específiques en cada centre escolar.

Al llarg de la jornada s’han celebrat 6 ponències amb una temàtica variada. Els diferents ponents de la Jornada, han exposat les eines disponibles avui en dia per que els nostres edificis siguin més eficients i en aquest sentit s’ha destacat el suport que aporta el Pla Renova. Avui també s’han exposat diferents projectes exemplars pilotats per l'administració pública, i també s’ha donat a conèixer un cas d'èxit premiat a la COP21. Finalment, s’han explicat les pautes a seguir per aconseguir cases intel·ligents i s’ha tractat la importància de la certificació energètica.

Sílvia Calvó ha agraït la col·laboració de la Confederació Empresarial Andorrana representada pel seu president, Xavier Altimir, qui ha clausurat la Jornada.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Centre Cívic de Les Planes millorarà la seva eficiència energètica mitjançant la incorporació d'una “pell exterior” que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una cambra d'aire ventilada. L'aïllament tèrmic també millorarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica.

Article

Granollers posa en marxa el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica per accelerar la transició verda i ha presentat els mapes de consums energètics de la ciutat.​

Article

Tres túnels de la ronda Litoral de Barcelona estrenen enllumenat LED que estalviarà energia i incrementarà la seguretat​

Butlletí