Andorra aposta per un model energètic més eficient i sostenible

16/06/2016 - 08:41

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat la Jornada sobre eficiència energètica; una jornada que s’emmarca en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible durant la qual administracions publiques i empreses privades organitzem activitats per tal de sensibilitzar al públic en general sobre les energies renovables i l'eficiència energètica.

Aquesta Jornada d'Eficiència Energètica pretén consolidar, juntament amb les empreses dels diferents sectors implicats, el camí de la transició cap a una energia més segura, més neta i més eficient. En la seva intervenció Calvó ha reiterat l’aposta ferma del Govern en un nou model energètic més eficient i més sostenible basat en l'eficiència energètica i l'aprofitament dels recursos naturals. En aquest sentit, la ministra ha recordat la creació de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, ara fa poc més d'un any, des d’on s'han impulsat una sèrie de reformes i de projectes que estan canviant la fisonomia del nostre sistema energètic.

Sílvia Calvó ha destacat la modificació del reglament de la construcció per introduir criteris ambientals i d'eficiència en els edificis nous i facilitar les reformes pels existents. També ha ressaltat que des del Govern s’ha donat un nou impuls al programa Renova, agilitzant el procediment administratiu, i el treball fet amb els comuns perquè s’impliquin també en el programa aportant bonificacions complementàries. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també ha recordat la feina que s’està fent a les escoles amb la creació conjuntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el programa 3E, que pretén educar als alumnes a través de les actuacions d'eficiència energètica específiques en cada centre escolar.

Al llarg de la jornada s’han celebrat 6 ponències amb una temàtica variada. Els diferents ponents de la Jornada, han exposat les eines disponibles avui en dia per que els nostres edificis siguin més eficients i en aquest sentit s’ha destacat el suport que aporta el Pla Renova. Avui també s’han exposat diferents projectes exemplars pilotats per l'administració pública, i també s’ha donat a conèixer un cas d'èxit premiat a la COP21. Finalment, s’han explicat les pautes a seguir per aconseguir cases intel·ligents i s’ha tractat la importància de la certificació energètica.

Sílvia Calvó ha agraït la col·laboració de la Confederació Empresarial Andorrana representada pel seu president, Xavier Altimir, qui ha clausurat la Jornada.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sabadell aposta per la millora en qualitat i eficiència energètica. Les millores s’han portat a terme al camp de futbol Arraona-Merinals, als complexos de Sant Oleguer, Gràcia i Sabadell Sud, i als pavellons del Nord, Cal Balsach, i el Pavelló Municipal d’Esports. En total, en tots aquests espais, el govern local ha realitzat una inversió de més de 600.000 euros

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Article

Els treballs inclouen la renovació de lluminàries tant d’espais interiors com exteriors de l’equipament.

Butlletí