Andorra aposta per un model energètic més eficient i sostenible

16/06/2016 - 08:41

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat la Jornada sobre eficiència energètica; una jornada que s’emmarca en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible durant la qual administracions publiques i empreses privades organitzem activitats per tal de sensibilitzar al públic en general sobre les energies renovables i l'eficiència energètica.

Aquesta Jornada d'Eficiència Energètica pretén consolidar, juntament amb les empreses dels diferents sectors implicats, el camí de la transició cap a una energia més segura, més neta i més eficient. En la seva intervenció Calvó ha reiterat l’aposta ferma del Govern en un nou model energètic més eficient i més sostenible basat en l'eficiència energètica i l'aprofitament dels recursos naturals. En aquest sentit, la ministra ha recordat la creació de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, ara fa poc més d'un any, des d’on s'han impulsat una sèrie de reformes i de projectes que estan canviant la fisonomia del nostre sistema energètic.

Sílvia Calvó ha destacat la modificació del reglament de la construcció per introduir criteris ambientals i d'eficiència en els edificis nous i facilitar les reformes pels existents. També ha ressaltat que des del Govern s’ha donat un nou impuls al programa Renova, agilitzant el procediment administratiu, i el treball fet amb els comuns perquè s’impliquin també en el programa aportant bonificacions complementàries. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també ha recordat la feina que s’està fent a les escoles amb la creació conjuntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el programa 3E, que pretén educar als alumnes a través de les actuacions d'eficiència energètica específiques en cada centre escolar.

Al llarg de la jornada s’han celebrat 6 ponències amb una temàtica variada. Els diferents ponents de la Jornada, han exposat les eines disponibles avui en dia per que els nostres edificis siguin més eficients i en aquest sentit s’ha destacat el suport que aporta el Pla Renova. Avui també s’han exposat diferents projectes exemplars pilotats per l'administració pública, i també s’ha donat a conèixer un cas d'èxit premiat a la COP21. Finalment, s’han explicat les pautes a seguir per aconseguir cases intel·ligents i s’ha tractat la importància de la certificació energètica.

Sílvia Calvó ha agraït la col·laboració de la Confederació Empresarial Andorrana representada pel seu president, Xavier Altimir, qui ha clausurat la Jornada.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Article

L'organisme ofereix assessorament a particulars, empreses i entitats públiques per a la transició energètica en qüestions com l'autoconsum, el vehicle elèctric o l'eficiència energètica així com orientació en les tramitacions de projectes, ajuts i autoritzacions.

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Butlletí