Alumnes de l'Escola de Requena fan activitats d'educació ambiental per a xiquets

Font: Diputació de València
26/04/2016 - 10:15

Els alumnes del 1r curs de Tècnic Superior de Gestió Forestal i del Mitjà Natural de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena de la Diputació de València han organitzat una jornada d'activitats pedagògiques dirigides al coneixement de l'entorn natural del municipi, en la qual han participat un total de vuitanta alumnes de Primària del Coŀlegi Alfonso X el Sabio de Requena.

La diputada d'Educació i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat la importància de «mantindre i augmentar aquest tipus de pràctiques educatives positives, en aquest cas a dos bandes, ja que, a més de contribuir a la formació ambiental de tots els estudiants, fomenten la participació de la comunitat educativa en projectes ambientals conjunts, més enllà de l'espai de l'aula i amb rellevància en la vida i l'entorn quotidians» —ha afirmat Berenguer.

Les activitats, organitzades pel Departament Forestal de l'Escola, tenen com a objectiu que els xiquets interioritzen conceptes i actituds de respecte i cura de la natura i disfruten d'ella de la manera més sostenible possible.

L'objectiu principal és conscienciar els xiquets de Primària dels diferents centres educatius del municipi de la importància de conservar el mitjà natural.

Es tracta ja de la tercera jornada que se celebra en el desenvolupament del mòdul formatiu d'Educació Ambiental, els participants del qual es varen desplaçar a un paratge de marcat caràcter forestal per a jugar a jocs socioambientals durant tot el matí. L'experiència, com en ocasions anteriors, ha tingut un resultat doblement positiu, ja que, a més de proporcionar una experiència atractiva i de proximitat a l'alumnat del coŀlegi, ha permés als estudiants del mòdul posar en pràctica les matèries que desenvolupen en l'aula en la teoria, i així poden valorar ells mateixos l'adequació i el funcionament de les seues programacions educatives.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La campanya pel reciclatge ‘Desplastifica’t’és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat.
Article

El programa Compartim un Futur de l'AMB continua donant suport a centres educatius metropolitans per desenvolupar projectes de servei comunitari o aprenentatge servei (ApS) en l'àmbit de l'educació ambiental

Notícia
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Butlletí