Alliberen més d'un miler de peixos amenaçats d'extinció al Delta de l'Ebre

Tots els exemplars han nascut al Centre Ictiològic del parc durant l'any 2008
23/01/2009 - 00:00

El parc natural del Delta de l'Ebre està duent a terme una campanya que permetrà l'alliberament en aquest espai natural de més d'un miler de peixos d'espècies amenaçades, reproduïts en captivitat al centre Ictiològic al llarg de 2008. Aquest divendres, tècnics del parc natural del Delta de l'Ebre, acompanyats d'alumnes de diferents escoles d'Amposta, alliberaran 750 exemplars de samarucs a la zona dels Ullals de Baltasar, que se sumen als 500 exemplars de peix frare que es van alliberar a principi d'aquest mes.

Aquests programes consisteixen en gran mesura en la conservació 'in situ', millora dels seus habitats, estudi i monitorització de les poblacions salvatges, i també es duu a terme la cria en captiveri, que, a més de permetre conèixer aspectes molt importants de la seva biologia, permet conservar estocs genètics de reserva contra possibles extincions.

Reforç de les poblacions salvatges
Tots aquests peixos, d'espècies protegides i que permetran reforçar les poblacions salvatges del Delta, han nascut al Centre Ictiològic del parc durant l'any 2008 i formen part de diferents programes de recuperació i conservació de peixos amenaçats.

--
També, a Sostenible.cat:
El Delta de l'Ebre és una de les zones més vulnerables al canvi climàtic

Relacionats

Acte
26/04/2024 - 00:00
Àrea metropolitana de Barcelona
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Acte
11/10/2023 - 10:00
Sala d’actes edifici A Av. d’Eduard Maristany 16, 08930 Sant Adrià de Besòs

Butlletí