Alliberen al Parc del Foix ratpenats criats al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrusa

Font: Museu de Ciències Naturals de Granollers

21/10/2010 - 00:00
Aquest 20 d'octubre, s'han alliberarat al Parc del Foix 7 exemplars de ratpenats que han crescut al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrusa. Cada any arriben a Torreferrusa cries de ratpenat que la gent s'ha trobat a terra i/o que han recollit els Agents Rurals. Fins ara era molt difícil que sobrevisquessin perquè com a mamífers les cries necessiten la cura de la mare però gràcies a l'esforç dut a terme per veterinaris i biòlegs es podran alliberar ja adults al medi salvatge.

Aprofitant l'èxit de supervivència obtingut, el Servei de Protecció de Fauna, Flora i Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya ha encarregat als investigadors Ruth G. Ràfols i Carles Flaquer, de l'Àrea d'Investigació en Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers, el seguiment dels animals alliberats. Així, es radio-marcaran alguns animals i se'ls farà un seguiment per veure si s'adapten a la vida salvatge malgrat no haver tingut l'aprenentatge de la mare.

Després d'equipar-los amb emissors a Torreferrusa, les 7 ratapinyades nana (Pipistrellus pygmaeus) han sigut alliberades davant les oficines del Parc del Foix al poble de Castellet (Castellet i la Gornal), on hi ha colònies d'aquesta espècie. L'alliberament s'ha fet al vespre per tal de fer-lo coincidir amb la sortida dels ratpenats a caçar insectes de nit.

Els ratpenats tenen una estratègia reproductiva semblant a la dels humans, les mares tenen poques cries al llarg de la seva vida però les protegeixen molt. Els ratpenats o quiròpters poden arribar a viure 40 anys.

Relacionats

Reportatge
EN PROFUNDITAT

La sequera és un fenomen natural que també impacta sobre l’entorn natural. I les espècies més afectades són les que depenen íntimament del medi aquàtic i les que no poden fugir en cerca d’àrees amb millors condicions. 

 

Acte
26/04/2024 - 00:00
Àrea metropolitana de Barcelona
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Butlletí