Alliberades al mar 24 tortugues careta nascudes a Barcelona l’any passat

04/08/2021 - 11:11

Els animals han estat gairebé un any en dos centres de recuperació per millorar la seva supervivència, com proposen els programes de gestió i conservació de l’espècie.

Cada cop són més les tortugues que nidifiquen al Mediterrani occidental, un fenomen recent que respon a l’adaptació dels animals a l’escalfament de les zones de posta tradicionals i que ha despertat l’interès del món científic per poder traçar estratègies de conservació de l’espècie.

Un fet insòlit

En el cas de Barcelona va ser el juliol del 2020 quan un grup de joves van sentir uns sorolls estranys en una zona d’obres i, en acostar-s’hi, van veure una tortuga de grans dimensions movent i espolsant sorra de manera molt vistosa. Van avisar els experts i l’endemà van poder identificar el niu, el primer que es documenta a la ciutat. Dels 77 ous que va pondre la tortuga en van néixer 72 tortuguetes, el 90% de les quals han pogut anar al mar: un èxit donada l’elevada mortalitat d’aquesta espècie.

A l’alliberament, tancat al públic per les circumstàncies sanitàries, hi han assistit representants de la Generalitat de Catalunya, el CRAM, el CT BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el Zoo de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats que van gestionar el més de mig miler de voluntaris que van participar en la custòdia del niu, coordinats pel Centre de la Platja: Anèl·lides, Ocean52, Oceanogami, No Mas Colillas i WWF.

Com que encara som a mitja temporada de cria, cal recordar que en cas de veure tortugues a la platja no s’han de molestar i cal trucar immediatament al 112.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona encara la tardor amb la intenció de marcar un punt d’inflexió en la transformació del sistema alimentari i en la lluita contra l’emergència climàtica. Per això, durant el mes d’octubre tindran lloc un seguit d’esdeveniments a Barcelona: la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà i el Gastronomic Forum Barcelona.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida del Pla Natura 2021-2030, una estratègia a 10 anys vista amb un programa d’acció a més curt termini sota el qual s’executaran una quarantena d'actuacions en els propers tres anys. S'inicia el procés de participació ciutadana que ofereix la possibilitat d’informar-se i debatre sobre les actuacions de millora previstes.

Butlletí