Alcarràs dona el tret de sortida al porta a porta

Font: Ajuntament d'Alcarràs

24/12/2018 - 12:29
Retirada dels contenidors de brossa a Alcarràs abans de l'inici del porta a porta

Retirada dels contenidors de brossa a Alcarràs abans de l'inici del porta a porta

Després de diversos mesos preparant la implantació del porta a porta, Alcarràs donarà el tret de sortida aquest dilluns, a les 22 hores, al nou sistema de recollida selectiva. Es tracta de l’últim dels 22 pobles del Segrià en posar en marxa aquest nou sistema que pretén arribar a l’objectiu del 70% del reciclatge. Amb aquest nou model integrat desapareixerà l’anonimat, un fet que augmentarà la corresponsabilitat en la recollida de la brossa.

Segons l’oficina del porta a porta, des del 7 de desembre fins al 10 de desembre s’han repartit una mitjana de 200 kits de cubells diaris d’un total de 3.674 kits que s’han de distribuir en habitatges del nucli urbà i 84 cases en zones disseminades. En aquests moments falten per recollir prop d’un 20% dels kits del porta a porta però es preveu que es retirin en els proper dies.

Així doncs, aquelles persones que encara no hagin recollit el kit poden passar per l’oficina del porta a porta, a les Escoles de Baix, durant els dies 11, 12 i 13 de desembre en horari d’11 a 14 hores i de 15.30 a 19. 30 hores.

El nou sistema respon al canvi de model de recollida de brossa que busca complir amb els mínims de reciclatge que ha marcat la Unió Europea i amb el qual es pretén aconseguir un municipi més net, evitant els desbordaments, sense problemes de males olors i amb més espai públic. A més a més, amb aquest nou model integrat desapareixerà l’anonimat, un fet que augmentarà la corresponsabilitat en la recollida de la brossa.

Desenes d’accions de difusió
Alcarràs és el municipi més gran on s’implantarà el porta a porta i des de l’Ajuntament s’han organitzat desenes de xerrades i actuacions per fer-ne difusió.

Entre les accions destacades hi ha un estudi de la ubicació dels cubells en edificis de més de 9 habitatges amb més d’una vuitantena de visites personalitzes, el contacte amb prop d’un centenar d’administradors de finques, una campanya de màrqueting de carrer amb la circulació d’una bicicleta pels municipi, així com també la realització, des de principis d’octubre i fins al 3 de desembre, d’una onzena de xerrades informatives al Centre Cultural Lo Casino i al Centre Major.

D’altra banda, des del consistori s’ha contactat amb els diferents entitats de col·lectius d’estrangers per organitzar reunions exclusives i també es va dur a terme una festa el dia 1 de desembre al pavelló Polivalent amb diferents activitats.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Article

S'ha iniciat a Dinamarca el projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives” que compta amb la participació del Consell Comarcal en el marc del Vallès Circular. Com a marc de compromís i impuls del projecte, el passat 28 d'octubre va tenir lloc a Høje-Taastrup (Dinamarca) la signatura d’una Declaració de Ciutats Circulars, per part de representants institucionals de les diferents ciutats implicades en l’execució.

Butlletí