'Alça la teva veu, no el nivell del mar' en el Dia Mundial del Medi Ambient

Redacció
05/06/2014 - 00:00

El Dia Mundial del Medi Ambient és un instrument de les Nacions Unides per a sensibilitzar sobre el medi ambient i animar a l'acció proambiental. 

Avui, 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Al llarg dels anys, aquesta data ha crescut fins a esdevenir una plataforma global en què participen persones de més de 100 països. A més, durant el Dia Mundial del Medi Ambient pots actuar en favor del medi ambient, de tal forma que la suma de totes les accions individuals generi un gran impacte positiu al planeta.

El Dia Mundial del Medi Ambient gira avui entorn dels Petits Estats Insulars en Desenvolupament, en suport al nomenament de les Nacions Unides de 2014 com a Any Internacional dels SIDS (sigles en anglès) i relacionant aquest tema amb el canvi climàtic. En concret, l'eslògan triat per reflectir aquest tema ha estat "Alça la teva veu, no el nivell del mar".

En aquest sentit, cal recordar avui que petits països insulars del Pacífic, com Tuvalu, Vanuatu o Fiji, necessiten el suport de la comunitat internacional per no desaparèixer. El punt més elevat d'aquests països sovint està per sota dels deu metres, i un augment del nivell del mar els faria quedar sota aigua. Per això, l'ONU reclama un increment substancial dels recursos financers per respondre als reptes econòmics i ecològics d'aquests Estats, i una lluita decidida contra el canvi climatic.

Aquest any, a través de Twitter s'organitza una tuitató per ser trending topic i seguir totes les activitats amb #DMMA2014

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon tuvalu.jpg46.11 KB

Relacionats

Butlletí