Aigües del Ter-Llobregat instal·larà plaques fotovoltaiques a les potabilitzadores de la xarxa

En total, s'invertiran 100 milions d'euros durant els propers quatre anys, ocupant una superfície de 153.000 metres quadrats
11/05/2008 - 00:00

L'empresa pública Aigües del Ter-Llobregat (ATLL) instal·larà plaques fotovoltaiques a les estacions de tractament d'aigua potable d'Abrera, la Trinitat (Barcelona) i el Ter, a Cardedeu, La Roca del Vallès i Llinars, a més de sis dipòsits de la xarxa d'aigües regional. Amb aquesta iniciativa, la qual s'emmarca en el Pla de Sostenibilitat de la companyia per a 2008, es preveu deixar d'emetre a l'atmosfera 18.000 tones de diòxid de carboni l'any.

La companyia d'aigües ha adjudicat contractes per més de 39 milions d'euros per iniciar les obres a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Copisa Industrial-Abantia Instalaciones i EMTE, segons ha informat el Departament de Medi Ambient.

En total, Aigües del Ter-Llobregat invertirà 100 milions d'euros en instal·lacions fotovoltaiques durant els propers quatre anys, ocupant una superfície de 153.000 metres quadrats. Això suposarà una potència instal·lada de 7,4 megawatts que produiran 10 milions de kilowatts anuals.

Relacionats

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí