Adjudicats els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària, a Barcelona

29/12/2021 - 15:43

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

El Consell d’Administració de BIMSA ha acordat adjudicar avui els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase d’implantació de la xarxa tramviària unificada entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona, i la urbanització de l’avinguda Diagonal, per un total de 46M€ (IVA exclòs). Amb aquesta adjudicació s’inicia el compte enrere per iniciar les obres d’aquesta infraestructura a partir de l’any que ve.

Els 4 lots i els seus corresponents adjudicataris i imports d’adjudicació són:

  • Lot núm. 1: Àmbit plaça de les Glòries- Canòpia – intercanviador (urbanització del parc Canòpia – àmbit tramvia-). Adjudicatari: UTE FERROVIAL CONSTRUCCIÓN S.A- CONSTRUCCIONES RUBAU S.A-COPISA. Import adjudicat: 8.319.786,93€ IVA exclòs, dels quals 2.448.151,24€ corresponen a l’ATM i 5.871.635,69€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 2: Diagonal, àmbit comprès entre Gran Via i Lepant. Urbanització de la Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari: UTE VIAS Y CONSTRUCCIONES, S.A. – CRC OBRAS Y SERVICIOS, S.L Import adjudicat 10.112.874,68 €, IVA exclòs, dels quals 3.032.881,08€ corresponen a l’ATM i 7.079.993,60€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 3: Diagonal, àmbit comprès entre Lepant i Nàpols. Urbanització de la Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari i import adjudicat: UTE COPCISA, S.A – SACYR CONSTRUCCIÓN, S.A – SCRINSER, S.A. Import adjudicat 16.661.022,22 € IVA exclòs dels quals 5.175.800,92€ corresponen a l’ATM i 11.485.221,30€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 4 : Diagonal, àmbit comprès entre Nàpols i Girona. Urbanització de la Diagonal (entre Nàpols i pg. de Sant Joan) i implantació de la xarxa tramviària (entre Nàpols i Girona). Adjudicatari i import adjudicat: UTE COMSA, S.A.U. – FCC CONSTRUCCIÓN, S.A Import adjudicat 10.912.827,00 € IVA exclòs, dels quals 3.616.925,96€ corresponen a l’ATM i 7.295.901,04€ a l’Ajuntament de Barcelona.

A partir d’aquesta adjudicació s’inicien ara els diversos tràmits administratius necessaris abans de formalitzar el contracte i que inclouen: la publicació oficial, la notificació als diferents adjudicataris i l’obertura del termini de requeriment de la documentació recollida en els plecs de prescripcions tècniques, entre d’altres. Després de l’adjudicació d’aquests quatre lots encara en restaran pendents cinc més, relacionats amb sistemes i vies, que s’aniran adjudicant de manera progressiva durant els propers mesos.

En paral·lel, el 23 de desembre el Consell Plenari del Govern Municipal va aprovar una despesa de 9,6M€ a favor de l’Autoritat del Transport Metropolità, per finançar la presa de corrent soterrada de la connexió de la infraestructura tramviària. D’aquesta manera es continua avançant per donar compliment al que preveu el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per fer realitat aquest projecte.

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Notícia

Salvador Rueda assegura que s'estalviarien 1.700 milions d'euros anuals en despesa sanitària i critica que el model municipal no són superilles, sinó eixos verds.

Article

La proposta del 30DEB és: Pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Butlletí