Adjudicats els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària, a Barcelona

29/12/2021 - 15:43

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

El Consell d’Administració de BIMSA ha acordat adjudicar avui els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase d’implantació de la xarxa tramviària unificada entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona, i la urbanització de l’avinguda Diagonal, per un total de 46M€ (IVA exclòs). Amb aquesta adjudicació s’inicia el compte enrere per iniciar les obres d’aquesta infraestructura a partir de l’any que ve.

Els 4 lots i els seus corresponents adjudicataris i imports d’adjudicació són:

  • Lot núm. 1: Àmbit plaça de les Glòries- Canòpia – intercanviador (urbanització del parc Canòpia – àmbit tramvia-). Adjudicatari: UTE FERROVIAL CONSTRUCCIÓN S.A- CONSTRUCCIONES RUBAU S.A-COPISA. Import adjudicat: 8.319.786,93€ IVA exclòs, dels quals 2.448.151,24€ corresponen a l’ATM i 5.871.635,69€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 2: Diagonal, àmbit comprès entre Gran Via i Lepant. Urbanització de la Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari: UTE VIAS Y CONSTRUCCIONES, S.A. – CRC OBRAS Y SERVICIOS, S.L Import adjudicat 10.112.874,68 €, IVA exclòs, dels quals 3.032.881,08€ corresponen a l’ATM i 7.079.993,60€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 3: Diagonal, àmbit comprès entre Lepant i Nàpols. Urbanització de la Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari i import adjudicat: UTE COPCISA, S.A – SACYR CONSTRUCCIÓN, S.A – SCRINSER, S.A. Import adjudicat 16.661.022,22 € IVA exclòs dels quals 5.175.800,92€ corresponen a l’ATM i 11.485.221,30€ a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Lot núm. 4 : Diagonal, àmbit comprès entre Nàpols i Girona. Urbanització de la Diagonal (entre Nàpols i pg. de Sant Joan) i implantació de la xarxa tramviària (entre Nàpols i Girona). Adjudicatari i import adjudicat: UTE COMSA, S.A.U. – FCC CONSTRUCCIÓN, S.A Import adjudicat 10.912.827,00 € IVA exclòs, dels quals 3.616.925,96€ corresponen a l’ATM i 7.295.901,04€ a l’Ajuntament de Barcelona.

A partir d’aquesta adjudicació s’inicien ara els diversos tràmits administratius necessaris abans de formalitzar el contracte i que inclouen: la publicació oficial, la notificació als diferents adjudicataris i l’obertura del termini de requeriment de la documentació recollida en els plecs de prescripcions tècniques, entre d’altres. Després de l’adjudicació d’aquests quatre lots encara en restaran pendents cinc més, relacionats amb sistemes i vies, que s’aniran adjudicant de manera progressiva durant els propers mesos.

En paral·lel, el 23 de desembre el Consell Plenari del Govern Municipal va aprovar una despesa de 9,6M€ a favor de l’Autoritat del Transport Metropolità, per finançar la presa de corrent soterrada de la connexió de la infraestructura tramviària. D’aquesta manera es continua avançant per donar compliment al que preveu el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per fer realitat aquest projecte.

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Notícia

Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona encapçalada per l’alcalde, Jaume Collboni, participa en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2023, la COP28, que té lloc als Emirats Àrabs Units fins al 12 de desembre.

Butlletí