Adjudicat el contracte de serveis per implantar la recollida de residus porta a porta a Manlleu

18/01/2022 - 10:42

Ambdós lots d’aquest contracte compten amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, d’acord amb l’ajut obtingut, el contracte inclou objectius d’eficiència social i la seva adjudicació s’ha fet tenint en compte criteris d’innovació i de reducció de l’impacte ambiental.

L’Ajuntament de Manlleu ha adjudicat el contracte de serveis de recollida de residus porta a porta i neteja viària. L’adjudicació s’ha fet mitjançant un acord adoptat per unanimitat en el Ple extraordinari celebrat el dia 28/12 al matí.

El contracte consta de dos lots i té una durada de 8 anys i 1 mes. L’adjudicació de cadascun dels lots s’ha fet a favors de les següents empreses:

 

Lot

Descripció

Empresa

Import (IVA inclòs)

1

Recollida de residus i neteja viària

CESPA, COMPAÑIA ESPAÑOLA DE SERVICIOS PÚBLICOS AUXILIARES, SA

23.140.335,58€

2

Recollida de residus voluminosos

FUNDACIÓ TAC OSONA

490.132,50€

 

Ambdós lots d’aquest contracte compten amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

D’acord amb l’ajut obtingut, el contracte inclou objectius d’eficiència social i la seva adjudicació s’ha fet tenint en compte criteris d’innovació i de reducció de l’impacte ambiental.

Si bé es farà de manera gradual i per fases, l’execució del contracte ha de permetre canviar el model de recollida de residus i implantar la recollida porta a porta a tot el municipi durant el proper any 2022. El canvi de model va associat a la identificació de les persones usuàries del servei, pensada per aplicar un sistema de taxa justa de residus a partir de l’any següent (2023). Amb tots aquests canvis es pretén avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l'assoliment dels ODS 11 i 12 de l'Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular.


 

 
Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Butlletí