Activitats amb Energia durant el mes de juny

Redacció
06/06/2012 - 00:00
La setmana del 4 al 10 de juny, els municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, Vilanova del Vallès, Piera, Girona, Ripollet, Vacarisses, Martorell, Sant Sadurní d'Anoia, Vilanova i la Geltrú, Sant Celoni i Mollet del Vallès van organitzar diverses activitats a l'entorn de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012, que enguany se celebra del 18 al 22 de juny, i que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Tots aquests municipis se sumen, així, a la ‘Campanya d'estalvi i eficiència energètica en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012'.

 

El Prat de Llobregat, "juga amb energia"
L'Ajuntament de El Prat de Llobregat va organitzar el diumenge 3 de juny el taller-joc "Juguem amb energia" als Jardins de Francesc Macià. Per altra banda, i en paral·lel al llarg de tot el mes de juny, l'Ajuntament desenvoluparà altres accions com: difusió virtual del fulletó de l'energia, distribució de fulletons de l'energia als centres cívics, equipaments esportius i botigues de reparació i venda d'electrodomèstics i llums; i activitats a les a les escoles del Prat sobre energia i canvi climàtic.

Vilafranca del Penedès es "gradua en energia"
L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va acollir, del 4 al 10 de juny, l'exposició ‘Gradua't en Energia!', l'objectiu de la qual és explicar l'origen, el funcionament i les curiositats de les energies renovables.

L'Hospitalet de Llobregat "actua amb energia"
L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, també del 4 al 10 de juny, va obrir les portes de l'exposició temporal ‘Actua amb energia' la qual consta de 5 àmbits que van introduint gradualment els diferents conceptes sobre l'energia: aspectes generals, dades i curiositats sobre l'ús i el consum, i accions per a l'estalvi energètic a Catalunya i a la província de Barcelona. A més, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, al Centre Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat es va presentar l'Entitat d'Agents Energètic d'Edificis.

Altres municipis se sumen a la setmana "energètica"
Santa Coloma de Cervelló
va organitzar, el passat 6 de juny, una xerrada sobre lectures de factures de la llum. I al Centre cívic La Florida de Santa Perpètua de Mogoda es va projectar la pel·lícula "Les ailes du soleil".

Divendres, 8 de juny, a Barcelona  va haver una reunió de GT d'Energia Sostenible Local de la Xarxa. També, a Vilanova del Vallès, a la tarda, es va realitzar el taller  "Juguem amb energia". A Piera, a l'Auditori casal Joves i Grans, es va fer la presentació del PAES (Pla d'Acció d'Energia Sostenible) i al mateix lloc es va projectar una pel·lícula sobre energia.

El  divendres 8 de juny va començar al Palau de Fires de Girona la Fira de la Cultura Ecològica de Girona ECO.SI, que es va poder visitar de 16.00 a 20.00h, i de 10.00 a 20.00h el cap de setmana.

Un cap de setmana amb les "piles carregades"
Dissabte, 9 de juny, a Martorell es van realitzar tot un seguit d'activitats a la Plaça de les Cultures i es va crear un Punt informatiu sobre energia i el PAES (Pla d'Acció d'Energia Sostenible) amb la realització del taller "Juguem amb energia". També va haver l'opció de visitar una versió reduïda de l'exposició "Actuem amb energia" i de veure la pel·lícula "Els energèdits". Al centre Cultural es va realitzar una xerrada sobre com "trencar mites sobre l'energia i aprendre a estalviar-la a casa nostra".

Dissabte al matí, també es va presentar la nova concessió de deixalleria a Sant Sadurní d'Anoia i es van explicar els arranjaments i les mesures d'estalvi energètic que s'hi ha dut a terme.

I diumenge, 10 de juny, a Vilanova i la Geltrú es va celebrar la 1a Fira Ambiental "Ambienta't" a la Plaça de les Neus i de 10.00 a 14.00h on, entre d'altres activitats, es va realitzar el taller "Juguem amb energia", impulsat per la Diputació de Barcelona.

També diumenge al matí, va haver un punt d'informació ambiental a Sant Celoni. I a Mollet del Vallès a la Rambla Fiveller amb Jaume I, on es va portar a terme el taller "Juguem amb Energia" de la Diputació de Barcelona.

 

Totes aquestes activitats formen part de l'oferta de recursos comunicatius que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels municipis signants del Pacte d'Alcaldes, en el marc de la Setmana Europea d'Energia Sostenible 2012

 

Més informació a l'especial Campanya d'estalvi i eficiència energètica en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012.

Més informació:
https://www.facebook.com/euenergyweek
http://twitter.com/#!/search/EUSEW12
http://twitter.com/#!/search/EnergiaSostenible

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon EUSEW 201212.49 KB