Accionatura presenta la pel·lícula ecologista 'HOME' al CCCB

L'estrena es farà demà 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i s'exhibirà al mateix temps a més de 50 països
Font: Accionatura
04/06/2009 - 00:00

Aquest 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, Acciónatura presentarà la pel·lícula HOME a Barcelona, en col·laboració amb el CCCB, l'ajuntament de Barcelona i eco-union, en el marc d'un esdeveniment a nivell internacional: el documental s'exhibirà al mateix temps a més de 50 països. 

A la ciutat comtal, HOME es podrà visionar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona durant tot el dia de forma gratuïta. D'aquesta manera, totes les entitats que han col·laborat en la iniciativa han volgut complir els objectius de  Yann Arthus-Bertrand, director del film, Luc Besson, distribuïdor, i François-Henri Pinault, President del Grup PPR, espònsor oficial de la pel·lícula, que volen aconseguir arribar al major nombre de públic possible i convèncer-nos que tots i totes som responsables de la salut del nostre planeta. 

Sinopsis
La pel·lícula mostra com el nostre impacte sobre la Terra és més gran del que pot suportar: consumim massa i estem a punt d'esgotar tots els recursos. El preu a pagar és considerable, però és massa tard per ser pessimistes. A la humanitat li queden 10 anys escassos per invertir la tendència, conscienciar-se de l'explotació desmesurada de les riqueses de la Terra y canviar la forma de consum. 

Per mostrar de quina manera els humans hem trencat l'equilibri del nostre planeta, Yann Arthus-Bertrand mostra espectaculars imatges aèries de més de 50 països, ja que segons ens explica, "Des del cel, es veuen bé els llocs on la Terra està ferida: HOME explica senzillament els problemes actuals, dient al mateix temps que existeix una solució". Aquest discurs és el motiu pel qual Acciónatura, ONG de conservació i protecció d'espais naturals i a la sensibilització de la societat, ha decidit promoure  la seva exhibició entre el major nombre de persones possible el Dia Mundial del Medi Ambient, en el marc d'un dels centres d'exposicions més emblemàtics de Barcelona. 

En aquest enllaç podeu veure un vídeo amb un tràiler de la pel·lícula (YouTube).

(P)

Algunes dades de la pel·lícula...

Totes les emissions de gas carbònic que genera la pel·lícula es calculen i es compensen amb sumes de diners que serveixen per donar energia neta a aquells que no en tenen. El director, Yann Arthus-Bertrand, fa deu anys que compensa així la totalitat del seu treball. 

La pel·lícula es va rodar a 54 països, van ser necessaris 217 dies de rodatge i 488 hores d'escenes rodades.

El títol de la pel·lícula, se li va acudir a Luc Besson, ja que li va semblar molt evident. És un títol molt simbòlic, perquè l'ecologia és la ciència de la casa.

Relacionats

Butlletí