Abrera recicla la major part dels seus residus

La producció de rebuig per habitant i dia és una de les més baixes de Catalunya
Font: Aj. Abrera
07/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Abrera és un dels pobles que compta amb uns valors de producció d'escombraries de rebuig (les que es llencen als contenidors verds amb tapa) més baixos de Catalunya: concretament 1,16 kg/habitant/dia mentre que la mitjana de catalana és d'1,64 kg/habitant/dia, segons informa el consistori.

Els veïns i veïnes d'Abrera compten amb diferents sistemes de recollida selectiva de paper-cartró, vidre, envasos, piles, roba i la fracció orgànica dels residus municipals (FORM). A més a més, la Deixalleria Municipal recull tots aquells residus que no es poden abocar directament als contenidors situats a la via pública.

El buidatge dels contenidors marrons amb les restes orgàniques recollides selectivament es fa els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes a la tarda. Un cop s'han buidat aquests contenidors, el camió que recull la matèria orgànica es dirigeix a la planta de compostatge de Manresa, gestionada pel Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, on diposita el contingut.

El mateix camió porta a terme la recollida de les deixalles abocades als contenidors de rebuig, cada dia, excepte alguns festius. En aquest cas el contingut es porta al dipòsit controlat dels Hostalets de Pierola. Així doncs, tot i que el vehicle és el mateix, el servei de recollida és diferent i en cap cas es barregen els residus. Segons dades de la planta de compostatge de Manresa, la qualitat de la matèria orgànica que es recull als contenidors marrons d'Abrera es troba entre les millors de Catalunya.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Recollida de residus a Abrera23.98 KB

Relacionats

Notícia

Prevenir la generació de residus és la millor manera de disminuir l’impacte sobre el medi ambient que aquests generen i de malbaratar recursos. Els envasos d’un sol ús són una de les principals fonts de residus domèstics. Per això des de l'Ajuntament d'Abrera han repartit carmanyoles a tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi.

Notícia

La celebració de la Setmana de la Terra pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental al municipi per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les futures generacions. 

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Butlletí