Abrera recicla la major part dels seus residus

La producció de rebuig per habitant i dia és una de les més baixes de Catalunya
Font: Aj. Abrera
07/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Abrera és un dels pobles que compta amb uns valors de producció d'escombraries de rebuig (les que es llencen als contenidors verds amb tapa) més baixos de Catalunya: concretament 1,16 kg/habitant/dia mentre que la mitjana de catalana és d'1,64 kg/habitant/dia, segons informa el consistori.

Els veïns i veïnes d'Abrera compten amb diferents sistemes de recollida selectiva de paper-cartró, vidre, envasos, piles, roba i la fracció orgànica dels residus municipals (FORM). A més a més, la Deixalleria Municipal recull tots aquells residus que no es poden abocar directament als contenidors situats a la via pública.

El buidatge dels contenidors marrons amb les restes orgàniques recollides selectivament es fa els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes a la tarda. Un cop s'han buidat aquests contenidors, el camió que recull la matèria orgànica es dirigeix a la planta de compostatge de Manresa, gestionada pel Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, on diposita el contingut.

El mateix camió porta a terme la recollida de les deixalles abocades als contenidors de rebuig, cada dia, excepte alguns festius. En aquest cas el contingut es porta al dipòsit controlat dels Hostalets de Pierola. Així doncs, tot i que el vehicle és el mateix, el servei de recollida és diferent i en cap cas es barregen els residus. Segons dades de la planta de compostatge de Manresa, la qualitat de la matèria orgànica que es recull als contenidors marrons d'Abrera es troba entre les millors de Catalunya.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Recollida de residus a Abrera23.98 KB

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

La celebració de la Setmana de la Terra pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental al municipi per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les futures generacions. 

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí