A Sant Cugat, una campanya gratuïta controlarà la qualitat de l'aigua d'edificis vells

Font: Ajuntament de Sant Cugat
07/01/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Cugat iniciarà una campanya de controls preventius per valorar la qualitat de l'aigua a les aixetes dels edificis construïts abans de l'any 1980. El pla pretén que la xarxa de distribució interna dels edificis no contamini l'aigua, fet que podria passar amb una instal·lació vella. Per això, l'Ajuntament realitzarà anàlisis sobre les aixetes dels usuaris gratuïtes.
La qualitat de l'aigua està garantida fins al punt d'entrada als edificis per Sorea, a partir de l'entrada cap a l'interior dels edificis, tal com marca la legislació, la xarxa és responsabilitat dels propietaris dels edificis.

Contaminació de l'aigua
La qualitat de l'aigua de consum es pot alterar quan passa per la xarxa de distribució interior dels edificis, tenint en compte els materials de què està feta la instal·lació, que de vegades poden alliberar substàncies nocives per a la salut o perquè el manteniment o la neteja dels dipòsits i de la mateixa xarxa són incorrectes.
Com sol·licitar-ho?
El consistori desenvolupa aquest programa de control en edificis considerats de risc i obre el pla a la ciutadania, donant prioritat als titulars i arrendataris d'edificis construïts abans del 1980. Qualsevol ciutadà pot demanar aquestes anàlisis de control preventiu de la qualitat de l'aigua a través de la sol·licitud al web www.santcugat.cat, o al registre de l'Ajuntament.

AdjuntMida
Image icon aigua.jpg280.28 KB

Relacionats

Notícia

Les sancions, que resoldrà l'AMB, van dels 750 euros per infraccions lleus als 3.000 per molt greus..

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Butlletí