A concurs set solars per fomentar el verd i la biodiversitat a Barcelona

02/05/2022 - 13:25

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Les parcel·les se cedeixen per un període de quatre anys no prorrogables, i són les següents:

  • Carrer de Rosés, 8 (districte de Sants-Montjuïc)
  • Carretera Alta de les Roquetes, 56-58 (districte d’Horta-Guinardó)
  • Carrer del Pintor Alsamora, 20 (districte de Nou Barris)
  • Passeig de Valldaura, 271 – avinguda de Rio de Janeiro, 100 (districte de Nou Barris)
  • Plaça d’Isabel Vilà – carrer dels Almogàvers, 207 (districte de Sant Martí)
  • Carrer de la Llacuna, 35 (districte de Sant Martí)
  • Carrer del Doctor Trueta, 100 – carrer d’Àlaba, 24 (districte de Sant Martí)


Qui ho pot demanar?

  • Entitats sense ànim de lucre i persones jurídiques sense afany de lucre degudament constituïdes.
  • Persones físiques: sempre que assumeixin el compromís de constituir-se en una entitat sense ànim de lucre en cas de ser adjudicataris de l’ús d’un terreny.
  • Col·laboració entre diverses entitats: participació conjunta mitjançant una única sol·licitud, de dues o més entitats o col·lectius.

Les sol·licituds de participació es poden presentar fins al 7 de juny de manera presencial o telemàtica, i entre els criteris que es valoraran hi ha: la divulgació de coneixement de la natura urbana, les mesures d’estalvi energètic, la sostenibilitat econòmica o l’arrelament al territori del projecte proposat. 

Aquest concurs s’emmarca en el programa “Mans al verd”, inclòs en el Pla Natura (2021-2030), el nou full de ruta de l’Ajuntament de Barcelona per planificar i gestionar el verd de la ciutat en els propers anys i en el qual la ciutadania té un paper molt actiu.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
16/12/2022 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (Carrer del Foc, 57), Barcelona
Article

A més dels objectius de recerca, el papallonari esdevé una nova eina més per a les activitats educatives i de divulgació del centre de recerca, mitjançant visites on es podran observar les papallones en les diferents fases del seu desenvolupament i parlar amb la comunitat investigadora sobre la ciència ciutadana que es troba íntimament lligada als seus estudis.

Notícia
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

Butlletí