84.000 alumnes reben l'Agenda Escolar del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona
12/09/2013

84.000 alumnes de 117 municipis de Catalunya ja disposen de l'Agenda Escolar del Medi Ambient per al curs 2013-2014. Es tracta d'un recurs d'educació ambiental adreçat a alumnes de secundària, que la Diputació de Barcelona elabora, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, des de ja fa dotze anys.

Una de les novetats destacades d'aquesta edició és que la portada és la imatge guanyadora del primer concurs de cobertes de l'Agenda Escolar, dissenyada per Guiu Carol, de l'Escola Doctor Joaquim Salarich de Vic.

Així mateix, la Diputació de Barcelona també ha editat i repartit més de 7.000 calendaris de paret adreçats a alumnes de primària dels 108 municipis que els van sol·licitar. Aquests calendaris estan directament relacionats amb les agendes.

En el projecte, que aquest curs té com a temàtica central l'estalvi energètic, hi ha participat també la Diputació d'Osca, tot i que és des de l'Àmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des d'on se n'elaboren els continguts. D'aquesta manera, les agendes s'adapten a les particularitats d'aquest territori i es tradueixen al castellà.

El web de l'Agenda Escolar , elaborat directament per l'Oficina Tècnica d'Internet de la Diputació de Barcelona, complementa aquests materials en format paper. Els qui naveguin per aquest ciberespai hi trobaran les activitats del curs i de cursos anteriors -algunes d'elles en format interactiu-, juntament a d'altres informacions i propostes complementàries. També es podran descarregar el joc "Ciutats en transició", un joc de cartes disponible en format paper a la mateixa Agenda Escolar i un dels grans atractius del curs.

L'Agenda Escolar també es manté present a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i compta amb un espai a la comunitat virtual (http://xarxaenxarxa.diba.cat), d'accés restringit per als professors que utilitzen aquests materials.

Podeu consultar el llistat de municipis que rebran agendes escolars en aquest document.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí