80.000 persones visiten la 18ena edició de Biocultura

Redacció

17/05/2011 - 00:00
80.000 persones han visitat la 18ena edició de Biocultura Barcelona, una xifra que ha complert amb escreix les expectatives de l'entitat organitzadora, Vida Sana, la qual afirma que han 'posat molt alt el llistó de les fires ecològiques'. De divendres 13 a dilluns 16 s'han pogut conèixer les propostes de més de 700 empreses, dedicades a alimentació i cosmètica ecològica, roba i calçat sostenible, bio-construcció, energies renovables, teràpies complementaries, etc, les quals abastaven una oferta de més de 15.000 referències. A més els assistents han pogut gaudir de més de 200 activitats relacionades amb l'ecologia i la salut.

Promocionar el consum local
Aquesta edició de la ja clàssica fira d'ecologia ha tingut com a un dels eixos bàsics potenciar el consum local per aconseguir "un retorn" d'una gran part de la producció ecològica (estimada en més d'un 80% del total) que Espanya exporta a altres països. Incidia en això Angeles Parra, directora de la Fira i de l'Associació Vida Sana, que animava a tots a consumir productes conreats a prop del nostre propi entorn i que, crear una xarxa de proveïdors locals, "redundaria en un benefici econòmic per a les comarques en facilitar la creació de noves empreses i llocs de treball ". Àngels Parra destacava en aquest sentit que la producció ecològica espanyola s'ha guanyat en els últims anys una reputació a nivell internacional, tant per la qualitat de l'oferta i dels processos d'elaboració, com de la professionalitat de les empreses, el que li ha portat a situar-se en el primer lloc del rànquing europeu. Una aposta que també es va fer evident amb l'organització del Fòrum Eco Cuiners km0, una trobada amb taula rodona d'eco cuiners que treballen i impulsen el distintiu atorgat pel moviment internacional Slow Food per promoure el consum de productes ecològics de distàncies curtes entre el productor i el consumidor.

Pel reconeixement de la SQM
En l'apartat de conscienciació ambiental cal dir que Biocultura va dedicar atenció a les persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple, amb la recollida de signatures què s'està duent a terme, juntament amb altres empreses i organismes, perquè el Ministeri de Sanitat reconegui aquesta malaltia.

Premis Biocultura 2011
Cal destacar també el lliurament dels Premis BioCultura a aquelles empreses i mitjans de comunicació que manifesten una aposta decidida per l'ecologia, així com la millor botiga ecològica i el millor producte bio. Van ser guardonats: Antonio Cerrillo, del diari La Vanguardia, la Sexta Notícias equip de Galícia, Montserrat Rosell de iCAT FM, el bloc Concienciaeco.com, la botiga Taller Amapola i l'empresa CAL VALLS pel suc de poma ecològic. Així mateix, i dins de la categoria del personatge / artista més compromès amb l'alimentació bio i el medi ambient, se li va concedir un Premi al director de Cinema Bigas Luna.