7.400 voluntaris recullen 25 tones de deixalles en l’acció 'Let’s clean up Europe'

Font: Agència de Residus de Catalunya
18/05/2015 - 00:00

7.445 persones de tot Catalunya han participat entre el 8 i el 10 de maig en la iniciativa europea "Let's Clean Up Europe!", una acció voluntària destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La xifra dobla la participació aconseguida l'any passat, que va ser de 3.600 voluntaris. Entre les 112 accions que finalment s'han realitzat, s'ha aconseguit recollir unes 25 tones de residus, la majoria, envasos de plàstic, llaunes i brics (22,5%). En menor quantitat també s'han trobat envasos de paper i cartró (17,8%), envasos de vidre (6,2%) i altres residus (53,5%).

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha coordinat aquestes accions, promogudes per administracions públiques, de la mà d'associacions del tercer sector ambiental i centres excursionistes, escoles i instituts, associacions o ciutadans.

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres...), per tal d'evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'habitat i el paisatge. L'acció també ha tingut un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l'efecte dels comportaments incívics.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Aquesta iniciativa està coordinada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través del Projecte LIFE+ del qual l'ARC n'és sòcia. L'objectiu és organitzar durant una setmana i arreu d'Europa, accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en àmbits com el consum o la producció. Enguany, la Setmana se celebrarà del 21 al 29 de novembre de 2015, dedicant el dia temàtic a la desmaterialització. L'European Clean Up Day ha comptat amb el suport econòmic dels sistemes integrats de gestió ECOEMBES i ECOVIDRIO, de l'Associació Paisaje Limpio i de la Diputació de Barcelona  

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí