60 tècnics municipals comparteixen experiències en el Taller de Prevenció de Residus

Font: Diputació de Barcelona
30/09/2011
La  Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat han organitzat aquest 29 de setembre, amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya, un taller de suport als tècnics municipals per a l'organització d'activitats de prevenció de residus, de cara a la propera celebració de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus 2011, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre.

L'objectiu era desenvolupar un taller pràctic compartit per tal que cada assistent treballés metodologies de disseny d'activitats de prevenció. L'experiència presentava un valor afegit en el context econòmic actual, en el qual els ajuntaments han d'utilitzar amb eficiència màxima els recursos materials i econòmics.

Durant la presentació, la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, va destacar que "la gestió dels residus és una de les tasques principals que han d'escometre els municipis" i que la "prevenció és el primer graó de la jerarquia de la gestió de residus i un element prioritari de la lluita contra el canvi climàtic".

Mercè Rius també va posar èmfasi en el fet que "l'educació ambiental és cada cop més un instrument de gestió, necessari i imprescindible per portar endavant determinades polítiques ambientals". 

Al taller, van assistir uns 60 tècnics municipals i personal d'entitats, universitats i empreses. En un primer bloc, hi va haver la presentació de la Setmana per part d'un representant de l'Agència de Residus de Catalunya. A continuació, Susanna Méndez va fer una ponència sobre disseny de campanyes de comunicació ambiental. Finalment, es van exposar diverses experiències sobre prevenció de residus dels municipis de Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet, Tiana i Terrassa, i de l'administració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En la segona part del taller els participants van poder treballar diverses tècniques de creativitat, en una dinàmica que va generar una quantitat generosa d'idees i propostes innovadores.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Butlletí