60 persones participen a la plantada d’arbres a la platja del Dolcet, a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
19/03/2012 - 00:00

Amb aquesta activitat es va iniciar la Setmana Ambiental, que continua amb un seguit d'actes programats entre aquest dilluns i dissabte.

Una seixantena de persones, majoritàriament públic familiar, van participar a la plantada d'arbres que es va fer el 17 de març a la platja del Dolcet.

L'acte va començar a les 11h amb una petita presentació, a càrrec de M. Dolors Colom, dels objectius de la Setmana Ambiental, així com de les activitats programades en aquesta setena edició. La tècnica municipal de medi ambient va insistir en què "el medi ambient és cosa de tots" i va demanar a les persones assistents la participació activa i continuada en el temps (plantant arbres, reciclant les deixalles, portant l'oli de cuina vell a la deixalleria o al nou punt del mercat municipal, instal·lant airejadors per estalviar aigua, fent balcons comestibles o estalviant energia i transports), més enllà d'aquesta setmana per contribuir a la millora del medi ambient a nivell local.

A continuació, dues persones tècniques del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (Museu del Ter), en Marc Ordeix i la Irene Ylla, van presentar la Xarxa de Voluntaris Riberes del Ter i també explicar la metodologia a seguir per a la plantada d'arbres:

-       Primer calia retirar de l'espai les múltiples branques i rebrots de pollancres que hi havia al terra. Des de l'Ajuntament van tallar-se a finals d'any en ser una espècie no pròpia del bosc de ribera.

-       Aquestes branques s'havien d'acumular en una gran pila a tocar del riu per construir un refugi i lloc de cria per a les llúdrigues.

-       A continuació cada família va cavar els forats, plantar i regar els diversos arbres.

D'igual forma que es farà a qualsevol altre acte de la setmana ambiental, es va lliurar un equip d'estalvi d'aigua a totes les persones que portaven una factura. Així, a un any vista es podrà avaluar l'estalvi d'aigua aconseguit amb la campanya "Manlleu estalvia aigua".

La jornada es va acabar cap a les 13h amb tota la feina feta: el refugi per a les llúdrigues construït i la trentena d'arbres plantats (majoritàriament salzes blancs i també alguns freixes).

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Manlleu143.52 KB

Relacionats

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera.

Butlletí