52 candidatures opten als Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Es tracta d'un guardó que premia actuacions en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables
Redacció
08/06/2009

52 candidatures opten enguany als Premis "Millor iniciativa d'estalvi d'aigua" i "Millor iniciativa d'estalvi d'energia 2008", convocats per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Cada convocatòria atorga un primer premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 euros, per a cadascuna de les categories. D'aquestes 52 candidatures, 33 són sobre projectes d'estalvi d'aigua i 19, sobre estalvi d'energia.

Els premis de Medi Ambient estan dividits en tres categories: A, B i C (d'aigua i d'energia). Pel que fa als d'Aigua: de la Categoria A (municipis de menys de 5.000 habitants) s'hi ha presentat 6 municipis: La Granada, Vilanova del Vallès, Les Masies de Voltregà, Bagà, l'Estany i Sant Bartomeu del Grau.

De la Categoria B (municipis d'entre 5.001 i 50.000 habitants) hi ha 17 candidatures: Vic, Castellbisbal, Barberà del Vallès, Arenys de Munt, Castellar del Vallès, el Masnou, Canet de Mar, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Maria de Palautordera, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Sant Antoni de Vilamajor, Calella, Sant Adrià de Besòs, Alella, la Roca del Vallès i Tiana.

I de la Categoria C (municipis de més de 50.000 habitants) s'hi han presentat 10 municipis: Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Mataró, el Prat de Llobregat (que ha presentat dues candidatures), Mollet del Vallès, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, L'Hospitalet de Llobregat, i Barcelona.

Candidats en projectes d'energia
Pel que fa als Premis d'Energia; en la Categoria A s'hi han presentat el pobles de: Mediona, Vilanova de Sau i Fonollosa. De la Categoria B han presentat 8 projectes dels municipis d'Esplugues de Llobregat, Manlleu (que ha presentat dues candidatures), Capellades (també amb dues candidatures), Calella, Sant Just Desvern, Malgrat i Tona. I de la Categoria C, hi opten: Mataró (que ha presentat 3 candidatures), Sabadell, el Consell comarcal del Maresme, Sant Boi de Llobregat i Badalona.

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'han convocat de forma consecutiva des de l'any 2004 amb l'objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials del territori porten a terme en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables.

El lliurament dels premis tindrà lloc al Pati del Museu-Arxiu Municipal de Calella el pròxim dimecres 10 de juny, a les 19.00 h, amb un acte festiu encapçalat pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.

--
Coneixeu els guanyadors de l'edició anterior

AdjuntMida
Image icon premi_diba.jpg7.58 KB

Relacionats

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia
Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

El 2020 s'ampliarà la superfície de parcs metropolitans existents i se n'incorporaran de nous. La xarxa de parcs metropolitans creix aquest 2020 i s'estén per la metròpolis de Barcelona, tant per l'ampliació de la superfície de parcs que ja pertanyen a la xarxa com per la incorporació de nous parcs.

Article

El 55% de la població barcelonina opina que els conductors de vehicles no són respectuosos amb les bicicletes, mentres que el 67% opina que les persones ciclistes no són prou respectuoses amb els i les vianants.

Butlletí