52 candidatures opten als Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Es tracta d'un guardó que premia actuacions en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables
Redacció
08/06/2009

52 candidatures opten enguany als Premis "Millor iniciativa d'estalvi d'aigua" i "Millor iniciativa d'estalvi d'energia 2008", convocats per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Cada convocatòria atorga un primer premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 euros, per a cadascuna de les categories. D'aquestes 52 candidatures, 33 són sobre projectes d'estalvi d'aigua i 19, sobre estalvi d'energia.

Els premis de Medi Ambient estan dividits en tres categories: A, B i C (d'aigua i d'energia). Pel que fa als d'Aigua: de la Categoria A (municipis de menys de 5.000 habitants) s'hi ha presentat 6 municipis: La Granada, Vilanova del Vallès, Les Masies de Voltregà, Bagà, l'Estany i Sant Bartomeu del Grau.

De la Categoria B (municipis d'entre 5.001 i 50.000 habitants) hi ha 17 candidatures: Vic, Castellbisbal, Barberà del Vallès, Arenys de Munt, Castellar del Vallès, el Masnou, Canet de Mar, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Maria de Palautordera, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Sant Antoni de Vilamajor, Calella, Sant Adrià de Besòs, Alella, la Roca del Vallès i Tiana.

I de la Categoria C (municipis de més de 50.000 habitants) s'hi han presentat 10 municipis: Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Mataró, el Prat de Llobregat (que ha presentat dues candidatures), Mollet del Vallès, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, L'Hospitalet de Llobregat, i Barcelona.

Candidats en projectes d'energia
Pel que fa als Premis d'Energia; en la Categoria A s'hi han presentat el pobles de: Mediona, Vilanova de Sau i Fonollosa. De la Categoria B han presentat 8 projectes dels municipis d'Esplugues de Llobregat, Manlleu (que ha presentat dues candidatures), Capellades (també amb dues candidatures), Calella, Sant Just Desvern, Malgrat i Tona. I de la Categoria C, hi opten: Mataró (que ha presentat 3 candidatures), Sabadell, el Consell comarcal del Maresme, Sant Boi de Llobregat i Badalona.

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'han convocat de forma consecutiva des de l'any 2004 amb l'objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials del territori porten a terme en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables.

El lliurament dels premis tindrà lloc al Pati del Museu-Arxiu Municipal de Calella el pròxim dimecres 10 de juny, a les 19.00 h, amb un acte festiu encapçalat pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.

--
Coneixeu els guanyadors de l'edició anterior

AdjuntMida
Image icon premi_diba.jpg7.58 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Butlletí