500 milions per destinar a energies renovables a la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions
Redacció
12/05/2009

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per aconseguir un crèdit de 500 milions d'euros per implantar energies renovables als municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte d'Alcaldes per l'Energia, que lidera la Comissió Europea i que es va firmar a Brussel·les el mes de febrer. L'operació, que es pot tancar en els dies vinents, permetrà impulsar projectes que poden generar en una primera fase al voltant de 1.500 nous llocs de treball, segons ha explicat al digital lamalla.cat l'alcalde de Mataró i responsable de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón. El màxim que podria arribar a aportar el BEI per a les comarques barcelonines seria un crèdit de 3.000 milions d'euros. Si això fos així, es podrien generar entre 7.000 i 7.500 nous llocs de treball. La Diputació de Barcelona pot convertir-se en la primera institució de tot Europa en rebre un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per a aquesta finalitat.

Feu clic en la imatge per veure el vídeo.

Enllaç: La UE estudia destinar 500 milions per a energies renovables a 81 municipis de la província de Barcelona (lamalla.cat)

Relacionats

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia
Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

El 2020 s'ampliarà la superfície de parcs metropolitans existents i se n'incorporaran de nous. La xarxa de parcs metropolitans creix aquest 2020 i s'estén per la metròpolis de Barcelona, tant per l'ampliació de la superfície de parcs que ja pertanyen a la xarxa com per la incorporació de nous parcs.

Article

El 55% de la població barcelonina opina que els conductors de vehicles no són respectuosos amb les bicicletes, mentres que el 67% opina que les persones ciclistes no són prou respectuoses amb els i les vianants.

Butlletí