500 milions per destinar a energies renovables a la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions
Redacció
12/05/2009

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per aconseguir un crèdit de 500 milions d'euros per implantar energies renovables als municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte d'Alcaldes per l'Energia, que lidera la Comissió Europea i que es va firmar a Brussel·les el mes de febrer. L'operació, que es pot tancar en els dies vinents, permetrà impulsar projectes que poden generar en una primera fase al voltant de 1.500 nous llocs de treball, segons ha explicat al digital lamalla.cat l'alcalde de Mataró i responsable de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón. El màxim que podria arribar a aportar el BEI per a les comarques barcelonines seria un crèdit de 3.000 milions d'euros. Si això fos així, es podrien generar entre 7.000 i 7.500 nous llocs de treball. La Diputació de Barcelona pot convertir-se en la primera institució de tot Europa en rebre un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per a aquesta finalitat.

Feu clic en la imatge per veure el vídeo.

Enllaç: La UE estudia destinar 500 milions per a energies renovables a 81 municipis de la província de Barcelona (lamalla.cat)

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Article
Exposició virtual


A l'exposició virtual Treballem per una energia sostenible t'exposem el paper de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible. 

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Butlletí