500 milions per destinar a energies renovables a la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions
Redacció
12/05/2009 - 00:00

La Diputació de Barcelona ultima un acord amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per aconseguir un crèdit de 500 milions d'euros per implantar energies renovables als municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte d'Alcaldes per l'Energia, que lidera la Comissió Europea i que es va firmar a Brussel·les el mes de febrer. L'operació, que es pot tancar en els dies vinents, permetrà impulsar projectes que poden generar en una primera fase al voltant de 1.500 nous llocs de treball, segons ha explicat al digital lamalla.cat l'alcalde de Mataró i responsable de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón. El màxim que podria arribar a aportar el BEI per a les comarques barcelonines seria un crèdit de 3.000 milions d'euros. Si això fos així, es podrien generar entre 7.000 i 7.500 nous llocs de treball. La Diputació de Barcelona pot convertir-se en la primera institució de tot Europa en rebre un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per a aquesta finalitat.

Feu clic en la imatge per veure el vídeo.

Enllaç: La UE estudia destinar 500 milions per a energies renovables a 81 municipis de la província de Barcelona (lamalla.cat)

Relacionats

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí