5 equipaments de Granollers han estalviat energia equivalent a més de 2.300 euros durant el mes de febrer

Font: Ajuntament de Granollers

10/03/2020 - 13:09
La Biblioteca Can Pedrals ha estat un dels equipaments que han participat en la campanya

La Biblioteca Can Pedrals ha estat un dels equipaments que han participat en la campanya

L’Ajuntament de Granollers ha participat un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La cinquena edició d'aquesta campanya s'ha fet durant el mes de febrer a cinc equipaments municipals: el Museu de Ciències Naturals-La Tela, La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional de Roca Umbert, les piscines municipals, el pavelló municipal El Tub i la Biblioteca Can Pedrals. Durant tot el mes s'hi han implantat bones pràctiques de consum s'han registrat setmanalment lectures dels comptadors per obtenir indicadors sobre el consum d'aigua, electricitat i gas dels centres. 

Després de comparar les consums d'aquests mes de febrer amb els registrats l'any 2019, s'ha produït un estalvi energètic equivalent a 2.319,95 euros. Aquesta quantitat es proposarà que es destini al pressupost de Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables afectades de pobresa energètica. Els resultats globals són molt positius i s'han aconseguint estalvis d'electricitat del 9% i d'aigua del 33% respecte el febrer de 2019. Pel que fa a les emissions evitades, els 4 equipaments municipals de gestió directa (tots excepte les piscines municipals) han reduït les emissions de CO2, entre un 3 i un 30% respecte el febrer de 2019, el que significa haver evitat l'emissió de 3,8 tones de CO2, que equival a haver plantat 8 arbres adults o haver deixat de recórrer en vehicles de la flota municipal (motors de combustió) uns 32.000 km. 

El consum de gas, però, ha estat l'únic punt negatiu de la campanya. Només dos dels cinc equipaments que han participat en la Marató de l'Estalvi consumeixen gas natural: el pavelló municipal El Tub i les piscines municipals. El Tub ha reduït un 3,89% el consum de gas respecte l'any passat mentre que les piscines (de gestió privada) han incrementat el consum de gas en un 7,60%. 

L'Ajuntament de Granollers ha participat en aquesta iniciativa des de la primera edició l'any 2016. Durant les cinc edicions edicions s'ha aconseguit un estalvi energètic que equivalen a més de 23.600 euros.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics. El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni.

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Notícia

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La campanya, que arriba a la cinquena edició, es farà durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals. Enguany la campanya afegeix l’objectiu de sensibilitzar sobre l’emergència climàtica

Butlletí