47 tones de residus recollits al medi natural durant Let's clean up 2016

30/08/2016 - 13:22

6.120 persones de tot Catalunya van participar a la III iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!” la primavera passada (6, 7 i 8 de maig): una acció voluntària destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Entre les 175 accions que finalment es van realitzar, es van aconseguir recollir més de 47 tones de residus, xifra molt superior a l’edició anterior de 19 tones. 

Aquesta iniciativa està coordinada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través del Projecte LIFE+ del qual l’Agència de Residus de Catalunya n’és sòcia. L'objectiu és organitzar durant una setmana i arreu d'Europa, accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus  en àmbits com el consum o la producció. Enguany, la Setmana se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016, dedicant el dia temàtic a la prevenció de residus d’envasos.

La propera IV edició del Let’s Clean Up Europe! que tindrà lloc el 12, 13 i 14 de maig de 2017.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona donen suport tècnic i econòmic a la campanya liderada per l'Agència de Residus de Catalunya.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

L’Ajuntament de Tàrrega posa en marxa una campanya per conscienciar contra el malbaratament alimentari

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Butlletí