47 tones de residus recollits al medi natural durant Let's clean up 2016

30/08/2016 - 13:22

6.120 persones de tot Catalunya van participar a la III iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!” la primavera passada (6, 7 i 8 de maig): una acció voluntària destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Entre les 175 accions que finalment es van realitzar, es van aconseguir recollir més de 47 tones de residus, xifra molt superior a l’edició anterior de 19 tones. 

Aquesta iniciativa està coordinada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través del Projecte LIFE+ del qual l’Agència de Residus de Catalunya n’és sòcia. L'objectiu és organitzar durant una setmana i arreu d'Europa, accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus  en àmbits com el consum o la producció. Enguany, la Setmana se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016, dedicant el dia temàtic a la prevenció de residus d’envasos.

La propera IV edició del Let’s Clean Up Europe! que tindrà lloc el 12, 13 i 14 de maig de 2017.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona donen suport tècnic i econòmic a la campanya liderada per l'Agència de Residus de Catalunya.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
25/02/2020 - 09:30
Sala Actes, Edifici Vagó Diputació de Barcelona. Carrer Comte d'Urgell 187, Barcelona
Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Article

L'estudi 'Escoles contra el malbaratament alimentari', premiat pel PEMB i l'IND+I Science, ha quantificat el malbaratament alimentari i ha aplicat estratègies de canvi de comportament a 5 menjadors escolars de la RMB

Butlletí