47 tones de residus recollits al medi natural durant Let's clean up 2016

30/08/2016 - 13:22

6.120 persones de tot Catalunya van participar a la III iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!” la primavera passada (6, 7 i 8 de maig): una acció voluntària destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. Entre les 175 accions que finalment es van realitzar, es van aconseguir recollir més de 47 tones de residus, xifra molt superior a l’edició anterior de 19 tones. 

Aquesta iniciativa està coordinada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través del Projecte LIFE+ del qual l’Agència de Residus de Catalunya n’és sòcia. L'objectiu és organitzar durant una setmana i arreu d'Europa, accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus  en àmbits com el consum o la producció. Enguany, la Setmana se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016, dedicant el dia temàtic a la prevenció de residus d’envasos.

La propera IV edició del Let’s Clean Up Europe! que tindrà lloc el 12, 13 i 14 de maig de 2017.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona donen suport tècnic i econòmic a la campanya liderada per l'Agència de Residus de Catalunya.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Article

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 19 al 27 de novembre i enguany posa el focus la Moda circular i sostenible.

Butlletí