47 ajuntaments catalans participen a la cerimònia del Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic

Antoni Fogué va intervenir davant els representants de municipis europeus, per explicar els compromisos assolits per la Diputació de Barcelona
05/05/2010

Una delegació de 47 alcaldes i alcaldesses catalans, encapçalats pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron,va participar ahir en la cerimònia del Pacte d'alcaldes i alcaldesses ('Covenant of Mayors') contra el canvi climàtic que va tenir lloc al Parlament Europeu de Brussel·les.

 Antoni Fogué va intervenir davant l'hemicicle, amb més de 1.000 representants de municipis europeus adherits al Pacte, per explicar els compromisos assolits per la Diputació de Barcelona com a estructura de suport al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, iniciativa de la Comissió Europea, i amb l'objectiu de facilitar l'execució de les accions recollides pels municipis en els seus Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Fogué va fer lliurament al comissari europeu d'Energia, Günter Oettinger, de 26 PAES de municipis de la província de Barcelona.

A l'acte també hi va haver la signatura del contracte del programa ELENA (European Local Energy Assistance) que van materialitzar a la taula presidencial del Parlament el president de la Diputació de Barcelona i el comissari europeu d'Energia.

El programa ELENA és un projecte pioner per encàrrec de la Unió Europea de manera que a través del Banc Europeu d'Inversions, BEI, es puguin destinar diners a fons perdut (subvencions) per ajudar, des de la Diputació de Barcelona, a desenvolupar treballs tècnics del Pacte d'alcaldes en un termini de 3 anys . Des de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació s'ha aconseguit un contracte de 2 milions d'euros dels 15 milions totals d'inversió del programa. La Diputació ajudarà els ajuntaments a fer els projectes previs que es finançaran amb els crèdits del BEI.

--
Més informació: Especial Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Article
Exposició virtual


A l'exposició virtual Treballem per una energia sostenible t'exposem el paper de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible. 

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Notícia

El proper 9 de desembre, els municipis de les comarques de Barcelona estaran presents a la COP 25, la cimera  de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, hi presentarà les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s’estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Butlletí