45 municipis han aprovat ja la Declaració de Vic en suport a Rio+20

Una quarantena d'ens locals, membres de la Xarxa, han aprovat ja la Declaració de Vic, acceptant així el seu compromís local envers Rio+20
Font: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
23/05/2012 - 00:00

En el marc de la 12a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es va aprovar la Declaració de Vic pel compromís local envers Rio+20: cap al bon govern ambiental i l'economia verda.

Després de dues dècades des de la Cimera de la Terra de 1992, que va inspirar la constitució mateixa de la Xarxa i que va marcar un punt d'inflexió en la manera d'abordar l'encaix del medi ambient en la societat; els membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat van aprovar, el 22 de febrer, la Declaració de Vic que, entre d'altres aspectes, acorda:

  • POTENCIAR les polítiques de sostenibilitat municipal des del convenciment de la seva idoneïtat com a eix vertebrador del bon govern ambiental local, i perquè entenem que constitueixen una estratègia que coincideix plenament amb els criteris d'eficiència i estalvi de recursos aplicable a la situació econòmica actual.  
  • DESENVOLUPAR la potencialitat màxima dels municipis en tots aquells camps generadors d'activitat econòmica verda relacionats amb el desenvolupament sostenible.
  • ESTIMULAR la coordinació entre les administracions locals, supramunicipals i nacional en l'àmbit de Catalunya, per tal de crear sinergies que incideixin en un avançament net en desenvolupament sostenible i garanteixin l'eficiència dels recursos invertits, econòmics, humans i d'organització.

Els membres de la Xarxa es van comprometre a presentar la Declaració de Vic en els respectius plens municipals, abans del 10 de juny, per donar el màxim suport al compromís local envers Rio+20. Fins el moment, 45 municipis han aprovat aquesta Declaració.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí