400.000 ha de boscos vigilades dins la campanya de prevenció d'incendis de la Diputació de Barcelona

Sostenible.cat

09/06/2010

El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, ha presentat aquest 9 de juny a Súria (Bages) la campanya de prevenció d'incendis per aquest estiu.

En aquest indret hi haurà la flota de més de 100 vehicles que en els propers mesos cobrirà les 9 zones de vigilància en què s'ha dividit la província. Cada una de les zones de vigilància disposa d'un centre de comunicacions que centralitza els avisos d'incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància.

En total, la campanya consta de 110 rutes de vigilància, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil de vigilància que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, amb un dispositiu que comptarà amb la participació també de 244 municipis i 114 Associacions de defensa forestal (ADF).

A més, cal destacar que des del passat 17 de maig ja es va posar en marxa la primera fase del dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que consisteix en la contractació en cadascun d'aquests espais d'un contingent de guaites i vigilants que recorren la zona assignada, vetllant pel compliment de les disposicions legals relatives a la prevenció i extinció d'incendis forestals. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

Municipis: 

Relacionats

Acte
17/05/2019
Biblioteca de Súria. Carrer Tarragona 17-19. Súria
Notícia

L’Ajuntament de Súria ha instal·lat el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi, que ja es troba operatiu al carrer Ignasi Abadal, al davant del Pavelló Municipal d’Esports. Aquest nou servei forma part de les iniciatives promogudes des del Consell Municipal de Medi Ambient per tal d’avançar cap a la transició energètica i promoure la mobilitat sostenible.

Notícia
És el darrer municipi, dels tres que formen part del pla, que faltava que posés en marxa el sistema

Balsareny completa des de finals de juny el pla pilot que el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus va posar en marxa a final de l'any passat d'implantació d'un sistema pioner a Catalunya de recollida de deixalles mitjançant els anomenats contenidors intel·ligents. Un model basat en l'ús restringit i personalitzat d'alguns dels contenidors, mitjançant targetes magnètiques. De fet, Balsareny ja ho tenia en pràctica als barris de Cal Nosa i Cal Rata, però el que es va engegar ahir va ser la implantació a tot el nucli urbà, que a més és el més gran dels que prenen part en aquest pla pilot.

Butlletí