400.000 ha de boscos vigilades dins la campanya de prevenció d'incendis de la Diputació de Barcelona

Sostenible.cat

09/06/2010 - 00:00

El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, ha presentat aquest 9 de juny a Súria (Bages) la campanya de prevenció d'incendis per aquest estiu.

En aquest indret hi haurà la flota de més de 100 vehicles que en els propers mesos cobrirà les 9 zones de vigilància en què s'ha dividit la província. Cada una de les zones de vigilància disposa d'un centre de comunicacions que centralitza els avisos d'incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància.

En total, la campanya consta de 110 rutes de vigilància, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil de vigilància que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, amb un dispositiu que comptarà amb la participació també de 244 municipis i 114 Associacions de defensa forestal (ADF).

A més, cal destacar que des del passat 17 de maig ja es va posar en marxa la primera fase del dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que consisteix en la contractació en cadascun d'aquests espais d'un contingent de guaites i vigilants que recorren la zona assignada, vetllant pel compliment de les disposicions legals relatives a la prevenció i extinció d'incendis forestals. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Súria convoca un campionat d'estalvi d'aigua per promoure la reducció del consum domèstic en l'actual situació de sequera.

Notícia

Les escoles Francesc Macià i Salipota de Súria fan la festa de cloenda del projecte d'estalvi energètic 50/50.

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Butlletí