351 centres signen el compromís del programa 'Escoles + Sostenibles'

Font: Ajuntament de Barcelona
19/10/2015 - 00:00

El Saló de Cent de l'Ajuntament ha rebut una representació dels centres educatius que han signat el compromís de treballar per promoure la sostenibilitat a l'entorn educatiu. En concret, hi han anat un centenar dels 351 centres que integren enguany el programa "Escoles + Sostenibles".

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la comissionada d'Ecologia, Eva Herrero, han presidit l'inici de curs 2015-2016 i l'acte de signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 dels centres escolars acollits a la xarxa "Escoles + Sostenibles".

Aquest programa, que arriba a la quinzena edició, promou la sostenibilitat a l'entorn educatiu oferint assessorament i recursos als centres per desenvolupar projectes innovadors en tots els àmbits del medi ambient. Hi participen centres de totes les etapes educatives no universitàries, des d'escoles bressol fins a escoles d'adults de tots els districtes de la ciutat.

Sanz ha donat la benvinguda als 19 centres que se sumen al programa aquest any però també a les escoles més antigues, com la Pia Sant Antoni, que va començar fa 15 anys i que ja han fet projectes com horts, gestió de residus o control del soroll. "Volem una Barcelona que sigui una ciutat habitable, saludable i duradora, que perduri en el temps, i per tant, hem de treballar en el nostre present i per al nostre futur en un viatge en comú on aprenem tots junts", ha dit la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Exemple d'èxit
Cal destacar que hi ha alumnes de 4 instituts que han estat premiats en el projecte Green Living and Sustainability in the Community. El primer premi és per a 3 alumnes de l'Institut Ernest Lluch, escollides com a Best Sustainability Ambassadors. Amb aquest premi internacional les alumnes viatjaran a Hong Kong per conèixer els nois i les noies amb qui han estat col·laborant amb treball en línia. Els altres guardonats són els Instituts Costa i Llobera, Jaume Balmes i Escola Pia de Sarrià.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí