33.000 alumnes s'impliquen en la reducció de la factura d'energia a les escoles

Font: Diputació de Barcelona
10/06/2015 - 00:00
Un total de 33.000 alumnes i  300 mestres, 89 escoles i sis instituts de la demarcació de Barcelona han participat aquest any en el programa europeu Euromet 50/50 max de foment de l'estalvi energètic. Per celebrar-ho, una representació formada per 250 alumnes i mestres de 22 escoles de 17 municipis de Barcelona han participat aquest 9 de juny en la festa organitzada per la Diputació de Barcelona a les Drassanes Reials. 

D'acord amb les accions realitzades en el conjunt d'escoles i instituts que participen en el programa, l'estalvi ha estat de 2.731 euros de mitjana per escola en consum d'electricitat i energia, el que ha suposat una reducció de 119 tones d'emissions de CO2 a l'aire de mitjana.

L'acte d'avui ha comptat amb l'assistència del diputat en funcions d'Espais Naturalsi Medi Ambient, Joan Puigdollers, que ha donat la benvinguda a tots els participants a la festa. Al llarg del matí, els diferents escolars han pogut participar de forma activa en diverses accions lúdiques sobre l'energia i les diferents formes d'estalviar el seu ús.

En aquesta línia, en la seva intervenció Puigdollers ha ressaltat l'aprenentatge social i polític dels nens i nenes participants en aquest programa impulsat per la Comissió Europea i que compta amb el decidit impuls de la Diputació de Barcelona juntament amb tots els municipis i escoles implicats.

L'Euronet 50/50 max és una iniciativa europea per promoure l'estalvi energètic a les escoles i altres edificis públics amb l'aplicació del concepte 50/50, consistent en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic aconseguit.

Així, l'ajuntament responsable de cada escola, que és qui paga les factures, i l'equipament signen un compromís en el que el primer es compromet a retornar el 50% dels estalvis econòmics aconseguits en benefici de l'escola, mentre que aquesta es compromet a aplicar un conjunt de bones pràctiques i a liderar el projecte.

AdjuntMida
Image icon Drassanes.jpg170.44 KB

Relacionats

Butlletí