25 països d'arreu el món han celebrat el primer Dia Global del Vent

La iniciativa pretén conscienciar els governs perquè apostin per l'energia eòlica
Núria Mahamud
16/06/2009

Vint-i-cinc països d'arreu el món han celebrat aquest dilluns 15 de juny el primer Dia Global del Vent, una jornada que pretén conscienciar els governs perquè apostin per l'energia eòlica com una alternativa de cara al futur. La iniciativa ha estat impulsada pel Consell Mundial de l'Energia Eòlica (GWEC), en col·laboració amb l'Associació Europea d'Energia Eòlica, que ha organitzat centenars d'actes, des de jornades de portes obertes als parcs eòlic fina a tallers i exposicions. A Catalunya, l'associació EolicCat va organitzar una visita al parc eòlic de Rubió (Anoia)

Espanya està en el camí del vent i ja ha instal·lat 1.609 MW nous en un any. En total, el sector eòlic ha assolit un 11,5% de la demanda d'energia, que arriba al 43% en puntes determinades, i s'ha consolidat en els principals mercats. "Creiem que aquest esdeveniment és una bona ocasió per fer arribar a l'opinió pública la realitat de la nostra tecnologia, que avui per avui és la forma més eficient i eficaç de generació renovable neta i autòctona", destaca José Donoso, president de l'Associació Empresarial Eòlica.

Els països participants en la campanya promocionaran l'energia eòlica com a indústria no contaminant de l'atmosfera, generadora de llocs de feina i motor d'electricitat sostenible. Un sector clau en un any crucial en la lluita contra el canvi climàtic, ja que a finals d'any 187 països han de subscriure l'acord que substituirà al Protocol de Kyoto.

A Catalunya, l'associació EolicCat ha celebrat al llarg d'aquesta setmana una xerrada i una jornada de portes obertes al parc eòlic de Rubió, així com l'exposició 'La força del vent', que es podrà visitar a la UPC de Terrassa fins al 30 de juny.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí