2020, l’any amb la millor qualitat de l’aire del segle XXI degut a la pandèmia

Font: Betevé

01/02/2021 - 11:11

El 2020 va ser el primer any dels darrers 20 amb cap estació de mesura per sobre dels nivells permesos per l’Organització Mundial de la Salut (40 µg/m3 de NO2) . En relació amb l’any anterior els registres van baixar un 28 % a les estacions de trànsit i un 25 % a les estacions de fons, segons les dades de l’Anuari de la Contaminació a Barcelona 2020.

l balanç de pol·lució atmosfèrica del 2020 posa de manifest que els nivells registrats a la ciutat de Barcelona són del tot excepcionals, arran de les restriccions de mobilitat i de l’activitat econòmica implantades per la pandèmia de la covid-19.

La contaminació per PM10, també millora el 2020

La contaminació per PM10 també va assolir valors mínims històrics, malgrat que la caiguda va ser menor que en NO2. Segons les dades de l’Anuari, a les estacions de trànsit es continua per sobre dels nivells màxims recomanats per l’OMS (20 µg/m3), però són inferiors al límit que marca la legislació (40 µg/m3).

A les estacions de fons, per primera vegada, es van assolir nivells per sota dels màxims recomanats de l’OMS.

Podeu llegir la notícia complerta aquí


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Entrevista
Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d'ISGlobal

L’EPHA va publicar un informe on va demostrar que, a Barcelona, els costos anuals en l’àmbit sanitari derivats de la mala qualitat de l'aire s’enfilen fins als 1.256 euros per persona.

Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.

Butlletí