2010, declarat Any Internacional de la Biodiversitat per la Unesco

Es tracta d'una oportunitat per reclamar atenció per als urgents reptes de futur encara pendents
Redacció
18/01/2010 - 00:00

Les Nacions Unides han proclamat l'any 2010 com a Any Internacional de la Biodiversitat. Es tracta d'una oportunitat a escala mundial per reconèixer la importància de la biodiversitat per a tota la vida a la Terra, per reflectir tot el que hem aconseguit per la salvaguarda de la biodiversitat i per reclamar atenció per als urgents reptes de futur encara pendents, que són molts.

Som part integral de la naturalesa, el nostre destí està estretament vinculat amb la biodiversitat, l'enorme varietat d'altres animals i vegetals, els llocs que habiten i el seu entorn circumdant, tot el món.

Comptem amb aquesta diversitat de la vida per oferir els aliments, combustible, medicaments i altres productes sense els quals no podríem viure. No obstant això, aquesta diversitat s'està perdent a un ritme molt accelerat a causa de les activitats humanes. Això ens empobreix a tots i debilita la capacitat dels sistemes de vida, dels quals depenem, per resistir les creixents amenaces com el canvi climàtic.

En les pàgines de la web especial creada per celebrar aquest any es pot descobrir el rol important que la diversitat biològica té en les nostres vides i el que està succeint, el que la gent en tot el món està fent per a lluitar contra la pèrdua de biodiversitat, quantes persones estan celebrant l'Any Internacional de la Biodiversitat i alguns dels recursos disponibles per a les celebracions.

Web de l'Any Internacional de la Biodiversitat

AdjuntMida
Image icon logo2010.jpg8.31 KB

Relacionats

Reportatge
EN PROFUNDITAT

La sequera és un fenomen natural que també impacta sobre l’entorn natural. I les espècies més afectades són les que depenen íntimament del medi aquàtic i les que no poden fugir en cerca d’àrees amb millors condicions. 

 

Acte
26/04/2024 - 00:00
Àrea metropolitana de Barcelona
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Butlletí