20 nous compostaries al taller de compostatge casolà a Vic

Font: Ajuntament de Vic
17/05/2016 - 11:28

L'11 de maig l’Ajuntament de Vic va oferir la 6a edició del Taller de compostatge casolà adreçat a totes aquelles persones que vulguin fer-ne a casa seva i que va comptar amb 20 usuaris nous. Destacar que actualment més de 150 famílies ja han participat d’aquests tallers que enguany ha arribat a la 6a edició

El taller es basa en  explicar el detall en què consisteix el compostatge, com s'ha de fer, quines dificultats pots tenir, què s'hi pot posar i què no, com ha d'estar ubicat, entre altres.

Al finalitzar el taller es va lliurar gratuïtament un compostador a cada participant perquè pugui iniciar-se, amb el compromís d’acceptar un seguiment i assessorament per part de l’Ajuntament.

El compostatge és un procés natural de descomposició de la matèria orgànica, ja siguin restes de cuina com de jardí, que es transforma en compost un adob de primer ordre per les plantes o el jardí. Aquesta activitat s'inclou a les accions del Pla Local de Prevenció de Residus de Vic que té com objectiu principal  reduir el 15% els residus que es generen a la ciutat. Recordem que totes aquelles persones que tenen compostadors poden demanar una bonificació d'un 10% en la taxa d'escombraries.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí