2 milions d'euros per promoure la compra ecoinnovadora

La Unió Europea promou la compra i contractació de solucions eco-innovadores a través de xarxes de compradors públics i privats
Font: IHOBE
18/09/2012 - 00:00

Per accedir a aquestes subvencions, les organitzacions han de presentar la candidatura abans del 20 octubre de 2012

La Comissió Europea ha obert una línia d'ajuts per impulsar la creació de xarxes de compradors públics i privats que promoguin la compra eco-innovadora. Les ajudes s'emmarquen dins del Programa Marc per a la Competitivitat i la Innovació (CIP), dirigit a donar suport a les activitats d'ecoinnovació facilitant l'accés al finançament i serveis de suport a les regions.

L'objectiu d'aquestes ajudes és impulsar la compra i contractació de solucions eco-innovadores mitjançant la creació de xarxes transnacionals de compradors públics i privats. D'aquesta manera, es vol superar la fragmentació de la demanda d'innovacions ambientals a Europa.

Aquesta convocatòria té una dotació de 2 milions d'euros i pretén impulsar la implementació del Pla d'Acció d'Eco-innovació de la Unió Europea, a més de donar continuïtat a altres iniciatives europees impulsades el 2007 i 2011.

Les ajudes estan dirigides a empreses del sector del transport, productes sanitaris, components energèticament eficients o tractament d'aigües residuals, entre d'altres.

Les propostes presentades han d'incloure dues accions principals:

  • La creació de grups de responsables de compres que preparin la contractació de solucions eco-innovadores.
  • La posada en pràctica, dins dels terminis del projecte (tres anys), de la contractació pública d'aquestes solucions innovadores. Lla compra també estarà cofinançada per la Unió Europea com a part de l'ajuda.

Relacionats

Butlletí