2 milions d'euros per promoure la compra ecoinnovadora

La Unió Europea promou la compra i contractació de solucions eco-innovadores a través de xarxes de compradors públics i privats
Font: IHOBE
18/09/2012 - 00:00

Per accedir a aquestes subvencions, les organitzacions han de presentar la candidatura abans del 20 octubre de 2012

La Comissió Europea ha obert una línia d'ajuts per impulsar la creació de xarxes de compradors públics i privats que promoguin la compra eco-innovadora. Les ajudes s'emmarquen dins del Programa Marc per a la Competitivitat i la Innovació (CIP), dirigit a donar suport a les activitats d'ecoinnovació facilitant l'accés al finançament i serveis de suport a les regions.

L'objectiu d'aquestes ajudes és impulsar la compra i contractació de solucions eco-innovadores mitjançant la creació de xarxes transnacionals de compradors públics i privats. D'aquesta manera, es vol superar la fragmentació de la demanda d'innovacions ambientals a Europa.

Aquesta convocatòria té una dotació de 2 milions d'euros i pretén impulsar la implementació del Pla d'Acció d'Eco-innovació de la Unió Europea, a més de donar continuïtat a altres iniciatives europees impulsades el 2007 i 2011.

Les ajudes estan dirigides a empreses del sector del transport, productes sanitaris, components energèticament eficients o tractament d'aigües residuals, entre d'altres.

Les propostes presentades han d'incloure dues accions principals:

  • La creació de grups de responsables de compres que preparin la contractació de solucions eco-innovadores.
  • La posada en pràctica, dins dels terminis del projecte (tres anys), de la contractació pública d'aquestes solucions innovadores. Lla compra també estarà cofinançada per la Unió Europea com a part de l'ajuda.

Relacionats

Article
L'ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsen una campanya per conscienciar sobre els costos ambientals del comerç electrònic

Quan comprem a través d’internet, estem assumint uns costos ambientals dels que sovint no en som conscients. Per això, l’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat llancen una campanya per sensibilitzar la societat, i especialment les persones joves, sobre les conseqüències mediambientals associades al comerç electrònic i fomentar, així, un model de comerç sostenible. Serem al lloc d’entrega, per evitar així un desplaçament innecessari? Segur que necessitem que la comanda arribi avui mateix? Tenim una alternativa de proximitat? Són algunes de les reflexions que poden ajudar a minimitzar l’impacte mediambiental del comerç en línia.

Butlletí