1,5 milions d'euros per engegar el I2C2

Font: blog.troposfera.org

24/02/2011
El Instituto de Investigación del Cambio Climático (I2C2), que tindrà la seva seu al Pavelló d'Espanya de l'Expo de Saragossa, és un Consorci format pel Ministeri de Ciència i Innovació, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, el Govern d'Aragó, el CSIC i la Universitat de Saragossa, que té com a missió desenvolupar recerca científica i tecnològica sobre el canvi climàtic, amb l'objectiu de contribuir a incrementar l'excel·lència i la visibilitat internacional de la R + D + i espanyola en matèria en canvi climàtic.

Referent a això, el secretari d'Estat d'Investigació, Felipe Pétriz, ha anunciat aquesta setmana que la convocatòria per a la contractació del director científic i del gerent del I2C2 es realitzarà en el transcurs de les "pròximes setmanes" i que en els pressupostos de 2011 hi haurà una partida de 1.575.000 euros per a l'inici del seu camí. Pétriz ha afegit que el I2C2 ja compta amb una pàgina web: www.I2C2.org.

AdjuntMida
Image icon www.I2C2.org36.33 KB

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí