14 quilos de plàstic per quilòmetre quadrat al litoral barceloní

Font: Betevé

21/02/2022 - 10:15

L’Institut Català de la Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) ha quantificat i caracteritzat la brossa marina que hi ha als caladors de pesca de Catalunya. De les dades, se n’extreu que la quantitat de plàstic augmenta notablement al litoral de les zones més poblades.

Les tovalloletes, en el punt de mira

L’ICATMAR, òrgan dependent de Direcció General de Política Marítima del Departament d’Acció Climàtica, ha quantificat en 13,7 quilograms per quilòmetre quadrat, la quantitat de plàstic que hi ha al litoral central, basant-se en les mostres obtingudes del Port de Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Tarragona.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Un estudi denuncia la gestió dels envasos de plàstic

De totes les ampolles de plàstic de begudes de menys de tres litres que es posen al mercat a Espanya, només el 36% es van recollir de manera separada el 2021, molt lluny de l’objectiu del 70% que marcava la Llei de Residus per al 2023 i del 71% que defensa Ecoembes.

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, posa en marxa aquesta setmana un nou sistema de recollida de les restes de poda de la fracció vegetal porta a porta per tal de donar valor a aquest tipus de residus orgànics. 

Article

Quatre municipis protagonitzen documentals per conscienciar de la reducció de plàstics.

Butlletí