13 arbres reciclats decoren la plaça Fra Bernadí de Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
25/12/2011

Amb una nova iniciativa s'han fabricat arbres de Nadal i garlandes amb materials reutilitzats per guarnir l'espai públic d'una manera més respectuosa amb el medi ambient

Fa unes setmanes, des de la Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat (XEMS) va sortir la proposta de treballar la decoració nadalenca per fer-la més sostenible.

Per dur-ho a terme a nivell municipal el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament va proposar a les mateixes escoles i a altres entitats i associacions del municipi fer arbres de Nadal amb materials reutilitzats. Els arbres s'havien de poder exposar a l'exterior, en concret, per guarnir la plaça Fra Bernadí durant els dies que es celebra el Badanadal. Aquesta fira nadalenca atrau a moltes persones que venen a la pista de gel, a la ludoteca i a participar en moltes més activitats fins el 8 de gener.

Tot i que la proposta s'ha fet amb poc temps, la resposta ha estat molt bona i ja es pot gaudir de la mostra d'arbres reciclats que hi ha a la plaça Fra Bernadí. Estan situats sota les voltes de la plaça, al costat de l'Ajuntament.

L'Oficina de Promoció Econòmica també s'ha sumat a la iniciativa fent un arbre reciclat propi i decorant els balcons de l'edifici amb materials en desús.

Els tretze arbres de Nadal han estat fabricats per:

-       Escola Bressol Colors

-       Escola Bressol Els Picarols

-       Escola Quatre Vents

-       Escola Pompeu Fabra

-       Escola Casals-gràcia

-       Institut Antoni Pous i Argila

-       Residència Aura - Hospital St Jaume

-       Casal Cívic Frederica Montseny

-       Residència de salut mental

-       Agrupament escolta Arrels

-       Programa Con-eix

-       Escola de Dibuix i pintura Juan Varea

-       Oficina de Promoció Econòmica (OPE) - Ajuntament de Manlleu.

A més, aquestes festes de Nadal també es farà una promoció especial relacionada amb la campanya escolar per al reciclatge de l'oli vegetal usat ‘Porta'm a la deixalleria!'. Per cada aportació d'oli usat a la deixalleria, com a mínim un litre, es regalarà un val de descompte d'1,50 euros per l'entrada a la pista de gel.

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

El Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana finalitza el curs escolar 2018-2019 havent ofert assessorament a 16 centres educatius dels seus municipis, des d'educació infantil fins a educació secundària. Un curs més, el servei s'ha centrat principalment en dinamitzar l'educació ambiental als centres educatius, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius a cadascun dels centres per tal de donar continuïtat als processos d'ambientalització que fa anys que desenvolupen. 

Butlletí