122 comerços de Viladecans animen a deixar de banda les bosses de plàstic

Els clients podran guanyar bosses, cabassos i carretons fets amb banderoles reutilitzades
Font: Llobregatmedia.com
02/10/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La Xarxa de Comerços Sostenibles de Viladecans, una iniciativa mediambiental impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya i l'ajuntament, celebra la seva segona fase de sensibilització ciutadana per promoure l'eliminació de l'ús de les bosses de plàstic en les compres. Del 28 de setembre al 23 d'octubre, anar a comprar a 122 comerços de Viladecans té premi: d'una banda, els establiments oferiran 12.000 bosses de tela als clients perquè les utilitzin en substitució de les de plàstic i, d'una altra banda, cada vegada que algun client vagi a comprar amb una bossa que no sigui de plàstic obtindrà una participació per optar a guanyar 160 bosses, 150 cabassos i 20 carretons realitzats amb material de comunicació municipal reutilitzat, principalment banderoles.

Els establiments comercials que hi participen, que es poden reconèixer pel distintiu de la campanya a l'aparador o a l'interior, són forns, botigues d'alimentació, floristeries, papereries, ferreteries, drogueries, farmàcies i comerços de productes naturals.

Cada dimecres del mes d'octubre, a les 12 hores, es realitzarà la rifa de les bosses, cabassos i carretons a diferents espais comercials de la ciutat: el dia 7, al Mercat Municipal; el dia 14, al Mercat de la Roureda; el dia 21, a la confluència dels carrers del Doctor Reig i d'Àngel Arañó; i el dia 28, en el carrer de Jaume Abril amb plaça de Molins.

La primera fase, un gran èxit de participació
La primera fase, duta a terme al mes de febrer, va assolir un gran èxit de participació. Amb 33 forns participants en la iniciativa, es van repartir més de 5.000 bosses de tela en pocs dies. I, a la rifa, hi va haver prop de 25.000 vals de clients per tal de fer-se amb un dels 8 carros, 40 bosses i 30 cabassos que es regalaven.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí