12 nous busos híbrids per renovar la flota de bus metropolità de L'Hospitalet i altres muncipis del Bais Llobregat

Font: Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat

19/11/2020 - 16:10

L'alcaldessa, Núria Marín, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat  els 12 nous autobusos metropolitans híbrids que s’han incorporat immediatament a la flota del Bus Metropolità de l’AMB per substituir el més antics i contaminants i seguir impulsant una flota neta i sostenible. 

Aquestes 12 nous vehicles consumeixen un 20% menys que els vehicles pels quals se substituiran (dièsels Euro 3), i suposen una reducció del 94% de NOX  i reducció del 99% de PM 2,5. A banda, el sistema Start-Stop que inclouen, també suposa una reducció de l’impacte en emissions i soroll, tan per als usuaris que estan esperant a la parada, com el veïns de les zones per on circulen els autobusos. 

La  incorporació d'quests 12 nous autobusos, amb un cost de 3,6 milions d’euros, forma part del pla de renovació de la flota de Bus Metropolità, que afecta a un total de 125 vehicles i suposa un cos de 53,45 milions d’euros. D’aquest 125 vehicles, ja estan licitats i en procés de fabricació uns altres 66 autobusos i està previst que arribin progressivament entre finals d’aquest any 2020 i el primer trimestre del 2021. 

Amb aquesta incorporació, el servei de L’Hospitalet de Llobregat, el Prat i altres municipis augmenta la seva flota de baixes emissions fins a més de la meitat, amb un 56% d’autobusos híbrids, garantint també una clara reducció del soroll a la via pública.

Aquesta renovació s’emmarca en l’estratègia metropolitana de millor de la qualitat de l’aire, que contempla la renovació de la flota de transport públic de superfície amb la incorporació d’aquesta tipologia de vehicles.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha creat 20 aparcaments per a bicicletes a l’aparcament soterrat de l’Atlàntida, d’ús gratuït per a la ciutadania. Una iniciativa que s’anirà estenent en d’altres aparcaments soterranis de la ciutat per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

Opinió

Les motocicletes i els ciclomotors elèctrics tenen un preu cada vegada més assequible, i la seva diferència amb els seus equivalents convencionals s’està reduint de forma significativa. Però curiosament el gruix de subvencions se’n va cap els cotxes, vehicles molts més cars que compren persones i empreses amb més poder adquisitiu.

Article

Peatge Urbà a Barcelona? Formació per a moviments socials. Aquesta xerrada/formació va ser realitzada el 17 de novembre en el marc de la campanya #RecuperemLaCiutat

Butlletí