10 ciutats europees signen a Mollet un compromís per la producció ecològica i la creació d'ocupació en el sector agro-alimentari

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
10/06/2016 - 08:33

Mollet del Vallès ha estat designada enguany per ser la seu de les jornades de treball de la xarxa europea AGRI-URBAN creada ara fa un any.

Durant les jornades, a las que hi assisteixen delegacions de 10 països d'arreu d'Europa, s'ha signat l'anomenada "Declaració de Mollet, un compromís polític envers la creació de llocs de treball en el sector agro-alimentari i el desplegament de polítiques alimentaries per a les ciutats".

Aquesta xarxa, a la que Mollet s'ha incorporat en aquesta segona fase, té com a objectiu intercanviar experiències entre ciutats per tal de potenciar la innovació i nous models de negoci en el sector agro-alimentari promocionant llocs de treball, així com defensar una producció sostenible, ecològica i de proximitat. 

A la jornades hi han assistit alcaldes i representants de Suècia, Letònia, Croàcia, Bèlgica, Grècia, Regne Unit, França, Portugal i Itàlia, al marge de Mollet i Baena que és la ciutat que coordina el projecte. 

La jornada institucional ha finalitzat amb la signatura conjunta de l'anomenada Declaració de Mollet

Amb aquesta declaració, les ciutats que formen part de la xarxa AGRI-URBAN es comprometen a defensar els circuits de proximitat pel que fa la producció i el consum, l'accés a la terra, el foment de l'ocupació i l'emprenedoria en aquest sector i la compra pública compromesa amb models de producció locals, de qualitat i preferentment ecològics. 

Participant en aquesta xarxa, l'Ajuntament de Mollet referma el seu compromís amb l'ecologisme i la sostenibilitat, com ja s'ha posat de manifest amb el reconeixement de l'European Green Leaf, i amb la promoció d'una alimentació saludable, ecològica i de proximitat, com, per exemple, es fa als menjadors escolars.

En aquest sentit, l'alcalde de Baena, ha destacat, entre d'altres,"la feina que fa l'Ajuntament de Mollet en els menjadors de les escoles bressol, ja que no només vetlla per la salut dels més petits, sinó que també provoca una conscienciació en el seu entorn familiar"

De la seva banda, l'alcalde, Josep Monràs, ha agraït als assistents la seva presència a Mollet destacant la importància de formar part d'una nova xarxa que permet seguir intercanviant experiències afegint que "les administracions locals, malgrat no tenir ni les eines legals ni el finançament que caldria, seguim sent exemple alhora d'apostar per la proximitat i les polítiques adreçades a la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes, com posa de manifest aquestes jornades que hem acollit".

Monràs també ha aprofitat per dir que "amb la incorporació de Mollet a aquesta nova xarxa internacional es posa de manifest que seguim sent capital i referent en l'àmbit del medi ambient i en l'aplicació de polítiques saludables i de proximitat". 

El programa d'aquestes jornades també ha portat a la delegació d'aquestes 10 ciutats europees a visitar Mollet com a "Vila Florida" i l'espai de Gallecs. 


 

Categories: 

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí