10 anys de l'Agenda 21 Escolar a L'Hospitalet

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat
04/05/2016 - 10:50

L'Agenda 21 Escolar de L'Hospitalet de Llobregat està aquests dies d'aniversari. Es compleixen 10 anys de la seva posada en marxa i els seus responsables han volgut celebrar-ho amb els autèntics protagonistes: els milers d'alumnes que, al llarg d'aquests 10 anys s'han convertit en els millors ambaixadors de la defensa del medi ambient que la ciutat pot tenir.

Han assistit a l'acte institucional, en el que han pogut veure diversos vídeos que recullen els 10 anys d'història de l'Agenda 21 Escolar, i han participat en un espectacle que, a banda de fer-los ballar i divertir-se, els ha convidat a fer un viatge a través de la història de la ciència amb experiments en directe. 

"Quan vam començar amb l'Agenda 21 Escolar es tractava només de preparar unes determinades activitats, però immediatament vam veure que podia ser interessant dinamitzar això amb les escoles", recorda el Genís Pasqual, membre de El Casalet i un dels impulsors de l'Agenda 21. 

Aquest professor jubilat té clar que el projecte de l'Agenda 21 Escolar s'ha fet gran gràcies a la implicació d'escoles, mestres, alumnes i institucions. "No sabíem exactament a on havíem d'arribar, però ha estat amb la col·laboració de totes les persones que venen als grups de treball, de les escoles i dels alumnes, que hem arribat fins aquí". 

Al Teatre Joventut han volgut recordar i agrair tota aquesta implicació amb un acte en el que, a banda dels parlaments institucionals, s'han projectat imatges i fotografies de les activitats que les escoles han anat organitzat al llarg d'aquest 10 anys. Per finalitzar, l'espectacle "Des d'Arquímedes fins a Einstein" del Dani Jiménez, que va fer un recorregut pels científics que més han contribuït a l’elaboració del pensament, des d’Arquimedes fins a Einstein. Amb exposicions pràctiques, es va resseguir el camí de les idees que han s’han anat traçant al llarg de la història de la descripció científica del món. L’espectacularitat de les experiències va ajudar a la comprensió dels conceptes que s’anaven explicant.

Fotografies de l'acte

El material inicial de l’Agenda21 escolar de l’Hospitalet va ser elaborat el 2006 per sis mestres i ambientòlogues d’El Casalet, Moviment d’ensenyants que va rebre, a més, l’encàrrec de la dinamització de les diverses activitats d’educació ambiental als centres educatius de la ciutat. Els representants de les 29 escoles que actualment estan adscrites al projecte, elaboren les seves propostes d’activitat en un Grup de Treball d’educació ambiental, que és coordinat per la tècnica municipal de Medi Ambient.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Notícia

Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat avui un hort pilot que promou l’ús de recursos hídrics alternatius

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Butlletí