AGORA. El primer Observatori d’inundacions de Catalunya

Font: Betevé

24/10/2022 - 13:16

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Les inundacions, siguin urbanes o fluvials, són un fenomen hidrològic ben lligat al clima mediterrani. Cada any algun racó o altre de Catalunya n’acaba patint les conseqüències. Barcelona no n’és l’excepció i és el municipi català amb més inundacions des del 1900.

El Grup GAMA (Universitat de Barcelona), liderat per la catedràtica de Física de l’Atmosfera Carme Llasat, ha publicat un portal, Àgora, en el qual hi ha multitud d’eines i continguts relacionats amb les inundacions a Catalunya. Un dels interactius més interessants és un visor en el qual es poden consultar els episodis d’inundació que hi ha hagut entre els anys 1900 i 2020, municipi per municipi.

Teniu més informació a la font original.

I  a la web del grup GAMA


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L'entitat Enginyeria sense fronteres va presentar la passada tardor la Guia per a la implementació de Comunitats Hídriques a la ciutat de Barcelona. Es va presentar en una taula rodona  sobre “les Comunitats Energètiques a les comunitats de vida. reptes i oportunitats en la transició ecosocial”. 

Notícia

Barcelona ha iniciat els tràmits per elaborar i aprovar una nova ordenança per a l’aprofitament d’aigües grises en edificis de nova construcció i grans rehabilitacions.

Butlletí