El sistema de recollida Porta a Porta començarà a Santa Coloma de Cervelló el 17 d’ octubre

05/09/2022 - 12:47

Els veïns i les veïnes de Santa Coloma tenen fins al dia 15 d’octubre per a apropar-s’hi amb la carta emplenada que han rebut al seu domicili i recollir-hi el material informatiu i els nous cubells que permetran fer ús del nou servei, així com per a resoldre-hi tots els dubtes que puguin tenir sobre el seu funcionament.

En cas de no haver rebut la carta, poden presentar-se igualment al punt de repartiment i allà ja se’ls hi assignaran els cubells. A partir del dia 2 de novembre, aquesta atenció al públic es traslladarà a l’ajuntament.

A més dels cubells estandarditzats, el material que es lliura de manera gratuïta a la ciutadania inclou un fulletó informatiu, un imant per a la nevera amb el calendari amb els dies de recollida, un paquet de bosses compostables i una targeta per a poder accedir a l’àrea d’emergència de contenidors.

El nou model de recollida de residus porta a porta es posarà en marxa el 17 d’octubre amb la voluntat d’incrementar el nivell de recollida selectiva al municipi —que actualment es troba al voltant del 40 %— i, alhora, evitar el cost de la gestió, que va en augment any rere any i que grava els residus que no se separen.

L’objectiu és que, amb el nou sistema, es pugui assolir un nivell de recollida superior al 70 %, per sobre del 55 % que marca com a mínim per a l’any 2025 la corresponent directiva europea.

El sistema «Porta a Porta» preveu recollir a tot el municipi la fracció orgànica tres cops per setmana; els envasos lleugers, dos cops per setmana, i el paper i cartró i la fracció de rebuig, un dia per setmana.

El nou sistema estableix dos sectors diferenciats al municipi, cadascun amb un calendari de recollida propi, però amb la mateixa freqüència: el sector 1 correspondrà al nucli antic i a la Colònia Güell, i el sector 2, als barris i urbanitzacions de Sant Roc, Can Via, la Pineda i Cesalpina.

Les veïnes i els veïns del sector 1 hauran de deixar els cubells davant de la porta de casa entre les 20 i les 22 hores i tornar-los-hi a entrar durant el matí següent. Els edificis plurifamiliars tindran delimitada una zona per a deixar-los. En el sector 2 els cubells s’hauran de treure abans de les 8 del matí i recollir-los un cop s’hagi realitzat el servei. De manera puntual, en cas de no poder fer ús del servei, es podrà accedir les 24 hores del dia a l’àrea d’emergència, ubicada al costat de la deixalleria, que disposarà de contenidors de totes les fraccions.

 

Per què s’opta pel sistema «Porta a Porta»?

Segons l'Ajuntament, permet assolir l’objectiu marcat per la Unió Europea d’arribar al 55 % de recollida selectiva de residus l’any 2025; actualment, a la nostra població només se’n recicla el 40 %. També per per consciència ecològica, atès que ha de permetre reduir la contaminació i el malbaratament de recursos i ha d’afavorir la lluita contra l’emergència climàtica i perquè s’ha implantat amb èxit a més de 240 municipis catalans, que han aconseguit situar el nivell de recollida selectiva per sobre del 70 %. A més és un sistema més net, sempre que la ciutadania en faci ús de manera correcta i amb civisme i la desaparició dels contenidors de la via pública evita l’abocament de residus al seu voltant, així com els problemes de manteniment i desbordaments.
 

Calendaris de recollida:

Zona 1 (Casc Antic, Can Lluch, Pla Vinyes, Can Colomer i Colònia Güell): 


Els cubells s'han de deixar els dies de recollida de les 20 a les 22 h (a les 22 h comença la recollida). S'han de tornar a entrar a casa durant el matí següent.

Zona 2 (Sant Roc, Can Via, La Pineda i Cesalpina):

Els cubells s'han de deixar els dies de recollida abans de les 8 h (a les 8 h comença la recollida). S'han de tornar a entrar a casa durant el mateix matí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La nostra vila acollirà dues xerrades dirigides a exposar l’èxit del sistema i a recollir suggeriments de la ciutadania

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Butlletí